Ugniagesiai: gaisrą Traksėdžių durpyne tikimasi lokalizuoti šeštadienį (foto) (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai: gaisrą Traksėdžių durpyne tikimasi lokalizuoti šeštadienį (foto) (papildyta)

BNS 2019/06/29 10:00
Delfi nuotr.

Ugniagesiai šeštadienį ryte tęsia gaisro Traksėdžių durpyne gesinimą. Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistų, gaisras yra sumažėjęs ir kontroliuojamas, tačiau kol kas dar nelokalizuotas – tą tikimasi padaryti šeštadienį.

[galerija kiek=”43″]

„Pasikeitė pamainos, dirbusius naktį pakeitė nauji, pailsėję žmonės. Šiuo metu situacija yra labai kontroliuojama, vėjas sumažėjo, todėl realiai dūmų beveik nėra. Yra likę pavieniai, nedideli gaisro židiniai, bet lokalizacijos kol kas neskelbiame“, – BNS sakė įvyko likvidavimo vadovas Vaidas Masiliauskas.

Pasak jo, šiuo metu gaisrą gesina 15 ugniagesių autocisternų ir apie 50 ugniagesių.

Penktadienio vakarą gaisrą gesinti padėjo ir du Latvijos ir Lietuvos kariuomenės sraigtasparniai su gaisro gesinimo įranga.

„Pirmiausiai darbavosi Latvijos sraigtasparnis, vėliau prie gaisro gesinimo prisijungė ir Lietuvos sraigtasparnis. Šiandien sraigtasparnių tikriausiai nenaudosime, bent jau šiuo metu to neplanuojame“, – teigė V. Masiliauskas.

Pasak jo, lokalizuoti gaisrą tikimasi šeštadienį.

Gaisras Traksėdžių durpyne kilo penktadienio popietę, ugnis liepsnojo maždaug 12 hektarų plote. Degantis durpynas yra eksploatuojamoji unikalios Nemuno deltos regioniniam parkui priklausančios Aukštumalos pelkės dalis. Ši aukštapelkė yra viena didžiausių Lietuvoje.

Gaisras čia buvo kilęs 2011 metais. Tuo metu buvo sunaikinta Aukštumalos pelkės ekosistema. Buvo nuniokotas kelių šimtų hektarų plotas.

Papildyta 13:58 val.

„Šiuo metu gaisras yra sustabdytas, bet dirbame visu pajėgumu toliau, nes vėjas kyla, situacija visaip gali keistis“, – BNS sakė Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgų valdymo skyriaus viršininkas Vaidas Masiliauskas.

Pasak jo, ugniagesiai dirba visu pajėgumu, tačiau kol kas nebenaudojamas penktadienį į pagalbą atvykęs Latvijos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8.

„Kol kas sraigtasparnis yra rezerve, jeigu reikės jį išsikviesim, kol kas jis šiuo metu nėra reikalingas“, – teigė V. Masiliauskas.

Anot Krašto apsaugos ministerijos pranešimo, sraigtasparnis Mi-8 išskrido atgal į Latviją. Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8 su gaisrų gesinimo įranga, tęsia budėjimą Nemirsetos paieškos ir gelbėjimo poste ir, esant poreikiui, padės ugniagesiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA