Skaitytojai Kaune užfiksavo neįprastą skraidantį gyvį | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai Kaune užfiksavo neįprastą skraidantį gyvį

Stopkadras

Penktadienį portalo „Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė skaitytojo Vaido vaizdo įrašas, kurį jis užfiksavo savo namų kieme, Vijūkų kaime (Kauno raj.). Vyro teigimu, jam pavyko įamžinti mažą tropinį paukštį – kolibrį.

Vis dėl to, redakcijos darbuotojams išsamiau pasidomėjus šiuo gyviu, paaiškėjo, jog tai – drugys – ilgaliežuvis sfinksas.

Kaip anksčiau delfi.lt yra pasakojęs gerai žinomas gamtininkas Selemonas Paltanavičius, ilgaliežuviai sfinksai, į Lietuvos darželius atskrenda pasimėgauti žiedų nektaru. „Jų liežuvėliai tikrai ilgi, tad drugiai plasnoja ore, nenutupia ant žiedo ir siurbia saldų gėrimą. Pamatę žmonės nutaria, kad stebi kolibrį, – juk jis toks mažutis, toks judrus – pastebėjęs įtartiną judesį, beregint šauna šalin” – teigė S. Paltanavičius.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA