Baldų dizaino idėjų kauniečiai semiasi skirtinguose žemynuose | Kas vyksta Kaune

Baldų dizaino idėjų kauniečiai semiasi skirtinguose žemynuose

„Fratelli Casa“ nuotr.

Nuolat sudalyvauti pagrindinėse baldų parodose visame pasaulyje – tokius tikslus turi modernios klasikos baldų salono „Fratelli Casa“ komanda.

„Nuo didžiausios planetoje parodos „CIFF Furniture Guangzhou“ Kinijoje iki madas diktuojančių parodų „isaloni. Milano“ ar „isaloni. Moscow“: dizaino tendencijos į „Fratelli Casa“ saloną Kaune, Savanorių pr. atkeliauja tiesiai iš ekspozicijų, apie kurias diskutuoja visas pasaulis“, – pasakoja salono atstovė Lina Malakauskienė. „Turime labai išrankių, labai inovatyvių klientų ne tik iš Lietuvos, bet ir kitų šalių, todėl nuolatos stengiamės, kad jų namuose rytoj galėtų atsidurti tai, apie ką dizaino žvaigždės svajoja šiandien“, – pabrėžia L. Malakauskienė ir papildo, kad prestižinėje baldų rinkoje nebėra sąvokos „daiktas“ – kalbama apie laimės pojūtį kuriant aukštos klasės gyvenimą.

Skandinaviškas stilius „traukiasi“

„Atstovaujame italų, portugalų, kinų baldų gamintojus, kurie specializuojasi Art deco ir Neo Classic stiliuose, todėl savotiškai nudžiugome pastebėję, kad tiek parodose, tiek jau sukurtuose interjeruose vis dažniau grįžtama prie klasikinių „vertybių“: mažėja skandinaviško minimalizmo, o vietoje to kuriamas laikui nepavaldus interjero charakteris naudojant aukštos kokybės natūralias medžiagas, – pasakoja L. Malakauskienė.

– Tai švelnūs, lietimui ir kasdieniam naudojimui atsparūs gobelenai ar tokios laiko patikrintos dangos kaip marmuras bei natūrali medžio faneruotė. Atsiranda ir konkrečių klasikinės mados niuansų, pavyzdžiui dizaineriai ypač pamėgo kuo sodresnę ir tamsesnę baldų spalvą, vadinamą venge, taip pat lakuotus, blizgius paviršius: marmuro, žalvario, aukso spalvos detales.“

Baldai, prie kurių lietėsi įžymybės

Ar kada svajojote turėti tokią pačią komodą, kokią turi jūsų mylimas aktorius ar krepšininkas? „Fratelli Casa“ salone susitinka ne tik geriausių dizainerių idėjos, bet ir garsiausių veidų skoniai.

„Pavyzdžiui, salone eksponuojame pasaulyje (o ypač – Maskvoje ir Niujorke) itin ivertinamą „Modena“ kolekcijos pietų komplektą ar „Florencija“ indaujos bei komodos duetą, kurį galima išvysti žymiame Maskvos aktoriaus namų interjere, – rodydama baldus, kuriuos jau galima vadinti meno kūriniais, pasakoja L. Malakauskienė.

– Siūlome ypač platų pasirinkimą, nes ne vienas klientas salone suformuoja didžiąją dalį savo interjero. Būtent todėl be pagrindinių baldų – lovų, pietų stalų bei kėdžių eksponuojami ir kiti miegamajam, valgomajam bei vaiko kambariams skirti baldai, minkšti svetainės komplektai, ypač platus komodų, spintelių, indaujų, kavos staliukų pasirinkimas ar bendram interjerui formuoti reikalingi apšvietimo sprendimai: pavyzdžiui, madingi krištoliniai šviestuvai.“

Iš naujo įvertinami ergonominiai standartai

Dar vienas vėl į madą grįžtančių klasikinių baldų privalumas – aukšti reikalavimai baldų patogumui ir funkcionalumui. „Kaip minėjau, mes kuriame ne baldus ir ne interjerą, o laimę. Todėl dėmesio centre savaime atsiduria ir kliento gerovė: jo patogumas, savijauta. Tarkime kėdė ir stalas: svarbu, kad vakarojant ir sėdint ant pasirinktų kėdžių išliktų tinkamas kelių linkis, kad kūnas bei nugara nepavargtų dėl stuburo išlenkimo ar rankų padėties ant atkalčių bei stalo, – aiškina L. Malakauskienė.

– Apie tai svarbu pagalvoti iš anksto, nes kartais net ir prabangiausia kėdė su specialiomis funkcijomis gali sukelti nugaros skausmus. Stengiamės garantuoti, kad mūsų klientai gautų išsamias konsultacijas bei geriausią pasirinkimą šiais klausimais.“

„Frateli Casa“ saloną rasite adresu Savanorių pr. 187. Salonas dirba darbo dienomis 10-19 val., šeštadieniais 10-15 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA