Oficialiai nustatyta kadenciją baigiančios D. Grybauskaitės renta | Kas vyksta Kaune

Oficialiai nustatyta kadenciją baigiančios D. Grybauskaitės renta

BNS 2019/06/26 15:38
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė trečiadienį paskyrė rentą kadenciją baigiančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei. Liepos 12-ąją inauguravus išrinktąjį šalies vadovą Gitaną Nausėdą, D. Grybauskaitei bus pradėta mokėti beveik 3,7 tūkst. eurų renta.

Ši išmoka bus ne vienintelis 63-ių kadenciją baigusios prezidentės pajamų šaltinis. Sulaukusi 66-erių, D. Grybauskaitė pradės gauti europinę pensiją už darbą Europos Komisijoje. Neoficialiais skaičiavimais, ši pensija sieks daugiau kaip 3600 eurų prieš mokesčius.

Prezidentei praėjusių metų liepą taip pat paskirta „Sodros“ pensija, siekianti 685 eurus. Prezidentūra teigia, kad savarankiškai D. Grybauskaitė pensijai nekaupė.

Ministrų kabinetas taip pat paskyrė prezidentei apsaugą, keturis aptarnaujančio personalo darbuotojus bei transporto priemonę iki gyvenimo pabaigos.

Kadenciją baigiančiam šalies vadovui aptarnaujantį personalą ir transportą numato Prezidento įstatymas. Konkrečius pareigybių ir transporto priemonių skaičius nustato Vyriausybė.

Prezidentui garantuojamas ir būstas, tačiau D. Grybauskaitė jau anksčiau atsisakė rezidencijos Turniškėse ir žada gyventi savo name Vilniaus rajone.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA