Po alinančio karščio – staigios orų permainos | Kas vyksta Kaune

Po alinančio karščio – staigios orų permainos

Asociatyvi / Skaitytojų nuotr.

Trečiadienį orus lems į rytus tolstantis anticiklonas. Debesuotumas didės, tačiau lietus didžiąją dienos dalį neiškris. Tik vėlai vakare pietvakarinėje Lietuvos dalyje jau galima sulaukti trumpų liūčių su perkūnija.

Įdienojus, kaip praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, daug kur oras kais iki 30–32, pietiniuose rajonuose iki 31–33 laipsnių karščio. Nuo vidurdienio ims stiprėti pietinių krypčių vėjas, o perkūnijos metu galimi gūsiai iki 15–20 m/s.

Ketvirtadienio naktį lietaus debesys iš vakarų į rytus slinks per visą šalį. Daug kur numatomi trumpi lietūs, vietomis smarkūs, su perkūnija, o jos metu gali kilti škvalas iki 15–20 m/s. Vietomis tikėtina kruša, oras staigiai vės iki 15–20 laipsnių.

Ketvirtadienio diena jau bus gaivesnė. Lietus apsilankys dar daugelyje rajonų, tačiau jo intensyvumas bus mažesnis. Vietomis pasigirs perkūnija. Bus vėjuota – šiaurės vakarų vėjo gūsiai daugelyje rajonų sieks 15–20 m/s. Oras šilti neskubės ir temperatūra kils iki 20–25 laipsnių šilumos.

Penktadienis vėl numatomas sausesnis, trumpai palis tik vietomis. Naktį temperatūra pažemės iki 10–15, dieną sieks 19–24 laipsnius šilumos. Toliau pūs gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Šeštadienis dar bus vėsokas, o sekmadienį temperatūra Kaune vėl turėtų šoktelėti iki 29 laipsnių.

Detalią orų prognozę rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA