Teismą pasiekė Kauno rajono valdininkų kyšininkavimo byla | Kas vyksta Kaune

Teismą pasiekė Kauno rajono valdininkų kyšininkavimo byla

R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai perdavė teismui Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos pareigūnų tirtą baudžiamąją bylą. Kaip nurodoma STT pranešime, atsakomybė gresia dviem buvusiems Kauno rajono administracijos darbuotojams.

Byloje buvęs Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis kaltinamas kyšininkavimu, o buvęs jo pavaduotojas bei Nuolatinės viešųjų pirkimų komisijos pirmininkas Kęstutis Povilaitis – kyšininkavimu ir kišimusi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą.

Įtariama, kad šie asmenys už tai, kad vienai bendrovei būtų sudarytos išimtinės sąlygos be viešųjų pirkimų procedūrų atlikti krepšinio aikštelės sintetinės dangos įrengimo darbus, iš bendrovės atstovo priėmė kyšį.

Tyrimo duomenimis, viešųjų pirkimų procedūros buvo imituotos tik po darbų atlikimo, atgaline data pasirašant rangos sutartį bei už atliktus darbus apmokant Kauno rajono savivaldybės administracijos lėšomis.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA