Ties derybų dėl koalicijos finišo tiesiąja žlugo „tvarkiečių“ frakcija | Kas vyksta Kaune

Ties derybų dėl koalicijos finišo tiesiąja žlugo „tvarkiečių“ frakcija

BNS 2019/06/25 15:54
Delfi.lt nuotr.

Iš dėl valdančiosios koalicijos besiderančios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos pasitraukus Darbo partijos nariui Valentinui Bukauskui, ji antradienį Seime žlugo.

Seimo posėdžiui pirmininkavusi Rima Baškienė paskelbė, jog V. Bukauskas paliko „tvarkiečių“ gretas ir ši frakcija neatitinka minimalios septynių parlamentarų ribos.

Sprendimą V. Bukauskui išeiti iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos prieš kelias savaites priėmė Darbo partijos taryba.

Šios partijos lyderis Viktoras Uspaskichas BNS anksčiau antradienį sakė, kad sprendimas gali pasikeisti, jeigu „darbiečiai“ būtų įtraukti į koalicijos derybas.

V. Bukausko pasitraukimas dar gali būti aptartas per artėjantį Darbo partijos tarybos posėdį šeštadienį, tačiau V. Uspaskichas tvirtino, kad siūlys partiečiams sprendimo nekeisti.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis žurnalistams anksčiau sakė, kad net ir pasitraukus V. Bukauskui frakcija išliks.

Koaliciją formuojančių „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis yra sakęs, kad partija svarstytų galimybę deleguoti savo atstovą į „tvarkiečių“ frakciją, kad ši nesugriūtų.

Dėl koalicijos šiuo metu derasi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA