Antradienis Seime: svarstys dėl dar vienos nedarbo dienos (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Antradienis Seime: svarstys dėl dar vienos nedarbo dienos (atnaujinta)

BNS 2019/06/25 08:33
DELFI nuotr.

Seimas antradienį diskutuos, ar nuo 2020 metų į švenčių dienų, per kurias nedirbama, sąrašą įtraukti lapkričio 2-ąją – Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dieną.

Jeigu Seimas tam pritartų, nedarbo dienos būtų ir lapkričio 1-oji, ir lapkričio 2-oji.

Tokią Darbo kodekso pataisą siūlo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narė Vanda Kravčionok.

Dabar Lietuvoje yra 13 šventinių dienų, per kurias nedirbama.

Atnaujinta 17.35 val.

Po svarstymo antradienį už pataisas balsavo 48 parlamentarai prieš – 13, o susilaikė 26. Jeigu Seimas per galutinį balsavimą tam pritars, nedarbo dienos būtų ir lapkričio 1-oji, ir 2-oji. Dar viena laisva diena atsirastų nuo 2020 metų.

Socialdemokratas Algirdas Sysas siūlė nedirbti tik vieną dieną – arba lapkričio 1-ąją, arba lapkričio 2-ąją, bet Seimas su tuo nesutiko: už balsavo 13, prieš – 36 ir susilaikė 33.

Pasak A. Syso, iš Europos Sąjungos valstybių vienintelėje Vengrijoje laisvadieniai yra ir Visų Šventųjų, ir Mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienos, 11 šalių išeiginių tomis dienomis visai neturi, o 17 šalių minima viena diena.

Seimas taip pat nepalaikė konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymo nebešvęsti Gegužės 1-osios. Už šios dienos išbraukimą iš šventinių dienų sąrašo balsavo 29 Seimo nariai, prieš – 30 ir susilaikė 32.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė konservatorė Gintarė Skaistė nurodė, kad kiekviena nedarbo diena valstybės biudžetui kainuoja apie 50 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA