Kauniečiai teiraujasi: gal jau ruoštis karui? (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai teiraujasi: gal jau ruoštis karui? (papildyta)

Skaitytojo nuotr.

Antradienio popietę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo gana grėsmingą vaizdą Panemunėje. Gatve paskui autobusą riedėjo ginkluotas Lietuvos kariuomenės visureigis.

[galerija kiek=”4″]

Transporto priemonę Lietuvos kariuomenės valstybiniais registracijos numeriais su galinėje dalyje sumontuotu automatiniu ginklu, prie kurio stovėjo kariškis, kauniečiai pastebėjo po 16 val. Vaidoto gatvėje.

„Gal jau ruoštis karui?“ – juokais klausė keliu su nekasdieniais eismo dalyviais pasidalijęs vyras. Jo nufotografuotas džipas akivaizdžiai matė veiksmo, tik, ko gero, ne tikrojo kovinio, o pratybinio.

Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viešųjų ryšių vyr. karininkas majoras Tomas Balkus „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad matyti karinius vienetus judant bendrojo naudojimo keliais normalu ir gerai, kad miestiečiai juos pastebi.

„Kariškiai daug važinėja po Lietuvą, nes vyksta įvairios pratybos. Konkrečiai dėl Panemunės galima pasižiūrėti, bet apskritai daug vyksta pratybų. Smagu, kad žmonės mato karius, nes jie važinėja iš poligono į poligoną, daliniai būna miestuose, taip pat ir Kaune“, – sakė T. Balkus.

Gynybos štabo atstovas spėjo, kad visureigis galėjo persidislokuoti, važiuoja į ar iš pratybų, išvažiuoti užsipilti kuro. Vyksta įvairių pratybų – treniruojasi skyriai, batalionai, kuopos, tad sunku pasakyti, su kuriomis būtent gali būti susijusi ši transporto priemonė.

Gavę daugiau informacijos apie šiuo metu Kaune ir miesto apylinkėse vykstančias pratybas bei suplanuotą karinių dalinių judėjimą, jeigu toks numatomas, informuosime.

Papildyta 22.54 val.

T. Balkus kiek vėliau patikslino, kad 2019 m. birželio 24-28 d. Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų 1-osios ir 2-osios rinktinių kariai vykdo pratybas Kauno miesto pietinėje dalyje bei jo prieigose. Šių pratybų metu kariai patruliuoja kariniais visureigiais „Land Rover Defender“.

Apie pratybas, pridūrė Gynybos štabo atstovas, skelbta Lietuvos kariuomenės puslapyje, informuota vietos savivalda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA