Vartotojų teisių tarnyba apsigavo su keturiomis vonios ir dušo priemonėmis | Kas vyksta Kaune

Vartotojų teisių tarnyba apsigavo su keturiomis vonios ir dušo priemonėmis

BNS 2019/06/23 13:50
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vartotojų teisių apsaugos tarnyba turės iš naujo vertinti Jungtinės Karalystės bendrovės „Get Fresh Cosmetics Limited“, veikiančios su ženklu „Bomb Cosmetics“, voniai skirtus gaminius. Paaiškėjo, kad jais buvo uždrausta prekiauti neturint tam svaraus pagrindo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gegužės pabaigoje nutarė, kad tarnyba nepagrindė išvadų, jog gaminiai kelia pavojų sveikatai, ir iš dalies patenkino „Get Fresh Cosmetics“ skundą.

„Sprendimai panaikinami kaip neteisėti, nes juos priimant buvo pažeistos pagrindinės procedūros (…) Tarnyba nepagrindė fakto, kad gaminiai kelia pavojų vartotojų, ypač vaikų ir pagyvenusių žmonių, sveikatai ar saugai“, – rašoma teismo nutartyje.

Tarnyba pernai rugpjūtį uždraudė įmonei tiekti į rinką keturias vonios ir dušo priemones: „La La Love“, „Flip Flop Hip Hop“, „Apple and Raspberry“, „Honey I‘m Home“. Įmonė įpareigota pašalinti juos iš rinkos, įspėti vartotojus apie riziką.

„Get Fresh Cosmetics“ įsitikinusi, kad visi jos gaminiai atitinka reikalavimus. Ji prašė teismo panaikinti tarnybos sprendimus. Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA