Kaune sekmadienį žaižaruos šventiniai Joninių renginiai | Kas vyksta Kaune

Kaune sekmadienį žaižaruos šventiniai Joninių renginiai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Kauną ateina Joninės! Pirmadienį dirbti nereikia, tad šiandien mieste ir jo apylinkėse šurmuliuos gausybė renginių – degs laužai, žydės paparčiai, o mergužėlės dabins galvas vainikais. Belieka pasirinkti, nes visur vargiai suspėsite.

16 val. „Parako“ sandėlyje, Ašmenos 2-oji g. 25A, renkasi ugninių Joninių dalyviai. Renginio organizatoriai ragina puoštis ugnies arba gėlių motyvais ir žada, kad smagu bus tiek jaunam, tiek senam miestiečiui.

Persikeliant į Kauno rajoną, nuo 20 val. tradicinis Joninių šėlsmas prasidės Kauno tvirtovės III forte, Titnago g. 43. Čia vietos bendruomenė trumpiausią metų naktį pasitinka jau seniai, o kasmet vis daugiau prisijungia ir kitur gyvenančių kauniečių.

Kauno pilies lomoje 20 val. prasidės didysis Joninių koncertas. Scenoje – folkroko grupė „Kūjeliai“, „Zucchero Tribute Band LT“, Kauno kultūros centro folkloro ansamblis „Gadula“, sutartinių giedotojų grupė „Sasutalas“, Vandžiogalos laisvalaikio salės tradicinė kapela, Kauno kultūros centro liaudiškų kolektyvų ir Kauno kolegijos ansamblis „KauKas“ bei Kauno technikos kolegijos ansamblio „Pušynėlis“ šokėjai.

Antroji oficialios Kauno Joninių šventės dalis kvies žmones pajudėti nuo Kauno pilies iki Kauno Santakos parko. Prie aukuro šventinės programos dalį pristatys tautinių tradicijų puoselėtojai. Pievoje už Santakos parko aukuro lauks sutikimas pro vartus, apeigos prie aukuro, duonos dalinimas, vainikų plukdymas, apeiginiai rateliai ir kitos tradicinės šventės dalys.

Organizatoriai praneša, jog visi šventės dalyviai ir žiūrovai raginami pasipuošti gyvais galvos vainikėliais ir vėliau dalyvauti tradiciniame Joninių vainikų plukdyme Kauno upėmis.

Norintieji stebuklingą naktį atsitraukti nuo šurmulio ir praleisti aktyviai, kviečiami į dviračių žygį „Jonvabalių medžioklė“. Jo dalyviai palydės saulę, mins keliukais ir miško takeliais bei ieškos jonvabalių ir paparčio žiedo. Žygis prasidės 21.30 val. prie „Laisvės kario“ skulptūros ir baigsis apie vidurnaktį, jo dalyviams teks įveikti maždaug 30 km asfaltuotais keliais, dviračių takais ir miško takeliais.

O tie, kam Joninių veiksmo Kaune maža, tevyksta į Joninių slėnį Jonavoje, kur nuo 18 val. rengiamma amatų ir prekybos mugė, dainomis džiugins „Elnio rago miško“ kolektyvas, Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“, folkroko grupė „Žalvarinis“, Saulius Prūsaitis, vidurnaktį vainikuos ugnies, muziko ir lazerių šou „Vasarvidžio misterija“ bei įspūdingas fejerverkas.

Daugiau apie šiuos renginius, jų programas skaitykite „Kas vyksta Kaune“ renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA