Baltijos oro erdvėje vyks NATO pratybos | Kas vyksta Kaune

Baltijos oro erdvėje vyks NATO pratybos

Asociatyvi/Krašto apsaugos ministerijos nuotr.

Birželio 25-26 d. Baltijos šalių oro erdvėje treniruosis NATO kariniai oro pajėgumai – vyks planinės pratybos „Ramstein Alloy 19-2“ (liet. „Ramšteino lydinys“). Šių, kaip ir ankstesnių kasmet vykstančių šio pobūdžio pratybų tikslas – tobulinti NATO oro erdvės stebėjimo ir kontrolės, oro policijos bei kitų oro pajėgumų Baltijos regione, valdymą ir kontrolę. Skrydžių metu bus treniruojamos paieškos ir gelbėjimo procedūros, imituojamas lėktuvo komunikacinių signalų praradimas ir treniruojamasi papildyti naikintuvų degalus ore.

Kaip rašoma KAM pranešime spaudai, pratybose dalyvaus šiuo metu NATO Oro policijos misiją vykdantys Vengrijos karinių oro pajėgų naikintuvai JAS-39, Ispanijos Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai F/A-18 dislokuoti Šiauliuose ir Jungtinės Karalystės oro pajėgų naikintuvai „Eurofighter Typhoon”, esantys Estijos Amari bazėje. Taip pat pratybose dalyvaus Lietuvos, Lenkijos, Suomijos, Vokietijos, Švedijos ir Norvegijos naikintuvai, Nyderlandų degalų papildymo ore lėktuvas KDC-10, o papildomą orlaivių kontrolę ir valdymą vykdys NATO ankstyvojo perspėjimo ir kontrolės sistemos (angl. Airborne Warning and Control System, AWACS) orlaivis E-3A.

Pirmą kartą pratybos „Ramstein Alloy“ surengtos 2016 m., tęsiant sėkmingas prieš tai vykdytas pratybas „Baltic Region Training Event” (BRTE). Pratybos „Ramstein Alloy“ vyksta tris kartus per metus vienoje iš Baltijos šalių. NATO oro policijos misijos kontingentai keičiasi kas keturis mėnesius, todėl pratybų tvarkaraštis suteikia galimybę treniruotis įvairioms NATO oro policijos misiją ir jos pastiprinimą Baltijos šalyse vykdančios sąjungininkų karinėms oro pajėgoms.

Pranešime teigiama, jog šia mokymų programa NATO Aljansas prisideda prie Estijos, Latvijos ir Lietuvos bei kitų regiono kaimyninių NATO šalių karinių oro pajėgų sąveikos kokybės ir integracijos didinimo pagal galiojančius NATO standartus. Taip pat siekia pademonstruoti aljanso solidarumą su NATO partnerių ir Baltijos valstybėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA