Joninės Kaune – su tradicijomis ir roko muzika | Kas vyksta Kaune

Joninės Kaune – su tradicijomis ir roko muzika

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau šį savaitgalį Lietuvoje įvyks didžiausia vasaros šventė – Joninės. Trumpiausią metų naktį kauniečiai kviečiami sutikti Kauno pilies lomoje ir Nemuno bei Nėries santakoje.

Kasmet apie birželio 22 – 24 d. Lietuvoje būna ilgiausia diena ir trumpiausia naktis. Trumpiausia naktis nuo seno sureikšminta, sumistifikuota. Lietuviai šią naktį švęsdavo Rasų šventę. Vėliau, į Lietuvą atėjus krikščionybei, šventė sutapatinta su Šv. Jono varduvėmis.

Šių metų šventės programoje: tradicijos ir roko muzika.

Gyvos muzikos scenoje Kauno pilies lomoje skambės „Kūjeliai“, „Zucchero Tribute Band LT“, tradicinės muzikos ir šokių ansambliai „Gadula“, „Sasutalas“, Vandžiogalos laisvalaikio salės tradicinė kapela, „Kaukas“ ir „Pušynėlis“.
Grupė „Kūjeliai“ – dviejų brolių ir jų draugų folkiško skambesio projektas, startavęs 2012 m. Publikos jie mėgstami dėl lengvo, padūkiško skambesio ir energingų gyvų pasirodymų.

„Zucchero Tribute Band LT“ – tai būgnininko Gintaro Stankūno suburta profesionalių muzikantų grupė, grojanti žymiausias italų atlikėjo Zucchero dainas. Jo kūryboje maišosi pop, roko, bliuzo ir latino garsai.

Antroji oficialios Joninių šventės dalis kvies žmones pajudėti nuo Kauno pilies iki Kauno Santakos parko. Prie aukuro šventinės programos dalį pristatys tautinių tradijų puoselėtojai.

Pievoje už Kauno Santakos parko aukuro lauks sutikimas pro vartus, apeigos prie aukuro, duonos dalinimas, vainikų plukdymas, apeiginiai rateliai ir kitos tradicinės šventės dalys.

Organizatoriai praneša, jog visi šventės dalyviai ir žiūrovai raginami pasipuošti gyvais galvos vainikėliais ir vėliau dalyvauti tradiciniame Joninių vainikų plukdyme Kauno upėmis. Šventės pradžia – 20 val. Kauno pilies lomoje.

Primename, kad pirmadienis, birželio 24 d. yra nedarbo diena.

Daugiau informacijos – renginio „Facebook“ puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA