Tėvai lengviau atsikvėpė: V. Bacevičiaus mokyklos byloje nereikės dengti savivaldybės išlaidų | Kas vyksta Kaune

Tėvai lengviau atsikvėpė: V. Bacevičiaus mokyklos byloje nereikės dengti savivaldybės išlaidų

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Lietuvos Vyriausiasis Administracinis teismas priėmė nuosprendį dėl daugybę aistrų sukėlusios Vinco Bacevičiaus pradinės mokyklos reorganizavimo. Įpareigojusi mokinių tėvus sumokėti advokatams skirtas išlaidas, Kauno miesto savivaldybė liko nieko nepešusi.

Portalas „Kas vyksta Kaune” jau anksčiau rašė apie seniausios mokyklos mieste uždarymą dėl galimai joje nepaisomų higienos normų reikalavimų. Tą kartą susivieniję moksleivių tėvai padavė Kauno miesto savivaldybės tarybą į teismą, siekdami, jog valdžia atsisakytų šio sprendimo, tačiau Kauno apygardos administracinis teismas skundus atmetė.

Kaip teigiama Regionų Apygardos Administracinio Teismo 2019 m. balandžio 9 d. nutartyje, Kauno miesto savivaldybės taryba pateikė prašymą dėl bylinėjimosi išlaidų atlyginimo priteisimo. Moksleivių tėvų buvo prašoma padengti 11 158 eur siekusią sumą, susidariusią už savivaldybės tarybos naudojimąsi advokatų kontoros „Ellex Valiūnas ir partneriai“ paslaugomis.

Vis dėl to, šį trečiadienį, birželio 19 d., Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas nutarė, jog „pats atsakovas turėjo reikiamą kompetenciją ir žinias turinčius Teisės ir konsultavimo skyriaus teisininkus, todėl atsakovui nebuvo poreikio naudotis advokato paslaugomis. Atsakovo patirtos išlaidos, kurias prašoma priteisti iš pareiškėjų, nebuvo būtinos“, todėl pareigos tėvams atlyginti savivaldybės bylinėjimuisi patirtas išlaidas – nebeliko. Jos bus padengtos iš miesto biudžeto – mokesčių mokėtojų lėšomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA