Neįgalią motiną nužudęs A. Jegorovas prašo sumažinti jam skirtą bausmę | Kas vyksta Kaune

Neįgalią motiną nužudęs A. Jegorovas prašo sumažinti jam skirtą bausmę

BNS 2019/06/20 13:51
K. Kasčiukevičiaus / DELFI nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį išnagrinėjo neįgalią motiną nužudžiusio šachmatų meistro Aleksandro Jegorovo bylą.

Ši byla į Apeliacinį teismą buvo grąžinta Lietuvos Aukščiausiojo Teismui (LAT) nusprendus, kad žemesnės instancijos teismas neatsižvelgė į visas svarbias aplinkybes, o tai sutrukdė priimti teisingą sprendimą.

LAT teigimu, Apeliacinis teismas neištyrė ligoninėje nužudytąją slaugiusio gydytojo parodymų bei neatsižvelgė į galimas sunkinančias aplinkybes.

Per posėdį buvo papildomai apklaustas A. Jegorovas, pagarsinta psichologo išvada bei apklaustas nužudytąją ligoninėje slaugęs gydytojas Ąžuolas Kasiulis.

A. Jegorovas nuteistas už tai, kad 2017 metų birželį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia pagalve uždusino savo neįgalią motiną.

Per posėdį nuteistasis savo kaltę pripažino. Jis teigė, kad jo motina nebevaikščiojo, sunkiai kalbėdavo, nebuvo visiškai sąmoninga. Dėl motinos gydymo ir slaugos atsirado sunkumų, priežiūrai ir slaugai reikėjo daug pinigų, kurių nepakako.

Dėl pinigų stokos A. Jegorovas teigė negalėjęs surasti, kur motiną paguldyti slaugai. Nebegalėdamas matyti, kaip ji kankinasi, ėmė galvoti apie jos nužudymą, planavo po to nusižudyti ir pats. Paskutinėmis dienomis iki nusikaltimo vartojo daug alkoholio.

„Prašau teismo kiek įmanoma sumažinti man skirtą bausmę“, – sakė A. Jegorovas.

Anot psichologo išvados, A. Jegorovas buvo priklausomas nuo alkoholio, yra bandęs žudytis, kelis kartus gydėsi psichiatrinėje ligoninėje.

Per apklausą gydytojas Ą. Kasiulis sakė, kad nužudytoji sirgo psichine liga, kuri progresavo ir atėjo laikas, kai tokį žmogų namie buvo labai sunku slaugyti: „Pas mus tokie pacientai ir pakliūna“.

Taip pat Ą. Kasiulis sakė, kad nužudytoji buvo pakankamai agresyvi, ji rėkdavo naktimis. Tačiau skyrus vaistus šios apraiškos išnyko.

Prokurorė Jolita Urbelienė prašė teismo palikti A. Jegorovui Kauno apygardos teismo skirtą devynerių metų laisvės atėmimo bausmę. Apeliacinis teismas ją buvo sušvelninęs iki penkerių metų.

Naują sprendimą Apeliacinis teismas turėtų skelbti liepos 4 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA