Teismas karo policininkams ir kariuomenės instruktoriams švelnus nebuvo – teks susimokėti baudas | Kas vyksta Kaune

Teismas karo policininkams ir kariuomenės instruktoriams švelnus nebuvo – teks susimokėti baudas

BNS 2019/06/19 17:23
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apygardos teismas esamiems ir buvusiems Kariuomenės mokyklos instruktoriams ir karo policininkams buvo griežtas. Trečiadienį buvo atmesti skundai už prekybą poveikiu nuteistųjų byloje bei paliko galioti jiems anksčiau skirtas baudas.

„Teisėjų kolegija konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai ir išsamiai ištyrė byloje esančius įrodymus, įvertino jų nuoseklumą bei tarpusavio ryšį dėl ko nuteistieji pagrįstai pripažinti kaltais, padarius nusikalstamas veikas“, – pranešė teismas.

Generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos vairavimo instruktoriai Remigijus Liubinas ir Laimis Kaleinikas 2017 metais pirmosios instancijos teismo nubausti 1130 eurų baudomis, o karo policininkai Tadas Griganavičius ir Kšištof Tataro – 753 eurų baudomis.

Bylos duomenimis, R. Liubinas 2014 metų liepą Kauno rajone esančioje kavinė iš šešių kursantų reikalavo egzamino dieną turėti po 250-350 litų ir žadėjo paveikti „Regitros“ „C“ kategorijos vairavimo egzaminatorių, kad šie sėkmingai išlaikytų vairavimo egzaminą.

Keturi kursantui R.Liubinui perdavė iš viso 1 tūkst. litų.

L. Kaleinikas, kuris turi vyresniojo seržanto karinį laipsnį, buvo kaltinamas reikalavęs iš kursantų po 200 litų už sėkmingai išlaikytą egzaminą.

Jis „C“ kategorijos vairavimo auditorijos lentoje šešių kursantų akivaizdoje buvo užrašęs skaičių „200“, pažadėjo, kad egzaminatoriai nefiksuos vairavimo klaidų ir taip jie sėkmingai išlaikys egzaminą.

Šįsyk po 200 litų sutiko mokėti visi šeši kursantai ir nuteistajam buvo perduota 1,2 tūkst. litų suma.

Karo policininkai T. Griganavičius ir K. Tataro nuteisti už tai, kad R. Liubinui perdavė po 250 litų, kuriuos gavęs jis turėjo paveikti „Regitros“ „C“ kategorijos egzaminatorius, kad jie laikant vairavimo egzaminą, nefiksuotų kursantų padarytų klaidų.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui, tačiau įsiteisėja nuo paskelbimo dienos.

Lietuvos kariuomenės atstovai BNS anksčiau yra teigę, jog byloje minimi asmenys bus automatiškai atleidžiami iš tarnybos įsiteisėjus nuosprendžiui.

Kaip BNS trečiadienį sakė Lietuvos kariuomenės atstovas kapitonas Gintautas Ciunis, iš byloje minimų asmenų tebedirba du: L. Kaleinikas ir K. Tataro. T. Griganavičius iš tarnybos savo noru išėjo pernai, o R. Liubinas šiuo metu yra išėjęs į atsargą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA