„Žalgiris“ po pertraukos susigrąžino vikrumu pagarsėjusį įžaidėją | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ po pertraukos susigrąžino vikrumu pagarsėjusį įžaidėją

R. Tenio nuotr.

Artėjančiam sezonui pajėgas rikiuojanti Kauno „Žalgirio“ komanda po dvejų metų pertraukos susigrąžino savo sistemos auklėtinį 25-erių Luką Lekavičių. Su 181 cm ūgio gynėju pasirašyta sutartis pagal formulę 1+1.

Lietuvos rinktinės atakų organizatorius savo profesionalo kelią pradėjo „Žalgirio“ jaunimo komandoje, o pagrindinės komandos marškinėlius vilkėjo tris sezonus nuo 2014 metų.

Vienu svarbiausių Lietuvos čempionų varikliu tapęs vikrusis įžaidėjas iškart sulaukė pajėgiausių Europos komandų dėmesio ir, pasinaudojęs galimybe, prieš porą metų pakėlė sparnus į Atėnų „Panathinaikos“.

Graikijoje lietuvis dukart tapo šalies čempionu, o Eurolygoje su „Panathinaikos“ abu kartus žygiavo iki ketvirtfinalio. Kaune vėl rungtyniausiantis L. Lekavičius džiaugėsi sugrįžimu į gimtąją komandą bei liko patenkintas įgyta patirtimi Atėnuose.

„Sprendimas sugrįžti į „Žalgirį“ nebuvo sudėtingas. Norėjosi daugiau žaidybinio laiko, o ir „Žalgiris“ pastaraisiais metais atrodo itin pasitempęs ir priaugęs Eurolygos elito lygį, todėl iššūkių tikrai nebus mažiau nei Atėnuose. Nors svetur teko tenkintis legionieriaus vaidmeniu bei daugiau nuo suolo stebėti įspūdingą Nicko Calatheso žaidimą, jaučiuosi pasisėmęs be proto daug įvairiausios patirties, kurią stengsiuosi išnaudoti Kaune. Grįžti į „Žalgirio“ areną labai malonu, pasiilgau tos atmosferos, kuri vyrauja ne tik aikštėje, bet ir rūbinėje. Nekantriai laukiu naujojo sezono“, – sugrįžimą komentavo „Žalgirio“ įžaidėjas.

L. Lekavičius praėjusį sezoną Eurolygoje per 11 minučių įmesdavo po 4 taškus ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo. Vietinėse pirmenybėse lietuvis rinkdavo po 7 taškus bei po 2,9 rezultatyvaus perdavimo per 17 minučių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA