Lietuvos politikai pateikė prašymą „Adidas“ dėl sovietinės simbolikos | Kas vyksta Kaune

Lietuvos politikai pateikė prašymą „Adidas“ dėl sovietinės simbolikos

BNS 2019/06/17 15:39
Interneto archyvo nuotr.

Opoziciniai konservatoriai pirmadienį paragino Vokietijos sportinės aprangos milžinę „Adidas“ sustabdyti prekybą drabužiais su sovietine simbolika. Tokį kreipimąsi politikai išsiuntė socialiniuose tinkluose pradėjus plisti nuotraukai, kur matyti, kad „Adidas“ parduotuvėje Londone eksponuojami moteriški marškinėliai su Sovietų Sąjungos herbu.

„Tarptautinės korporacijos turi atsižvelgti į istorijos faktus, gerbti aukų atminimą ir susilaikyti nuo sovietinės nostalgijos skatinimo ar totalitarinių režimų padarytų nusikaltimų pateisinimo“, – rašoma konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio ir jo pavaduotojos Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės kreipimesi.

„Tikrai pasaulyje būtų nesuprantama, jei „Adidas“ pagamintų teminę drabužių liniją su nacistine simbolika, tačiau kažkodėl užsimerkiama prieš Sovietų Sąjungos ženklus. Esame įsitikinę, kad yra ir kitų būdų, kaip švęsti sporto laimėjimus, o ne šlovinti režimą, atsakingą už milijonų mirtis ir kančias“, – teigiama rašte.

„Mes (…) raginame jus prisiimti bendrą atsakomybę ir užtikrinti, kad visi drabužiai su sovietine simbolika būtų pašalinti iš visų „Adidas“ ar susijusių mažmenininkų parduotuvių“, – tvirtina Seimo nariai.

Lietuvos politikai ir diplomatai jau pernai kritikavo „Adidas“ dėl prekybos drabužiais su sovietine simbolika internetinėse parduotuvėse. Lietuva Sovietų Sąjungos buvo okupuota 1940–1941 metais ir 1944–1990 metais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA