Jaunuolį Šančiuose mirtinai parbloškusi kaunietė sėdo į teisiamųjų suolą | Kas vyksta Kaune

Jaunuolį Šančiuose mirtinai parbloškusi kaunietė sėdo į teisiamųjų suolą

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/06/17 11:00
DELFI, archyvo nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kauno apylinkės teismas pirmadienį pradėjo nagrinėti tragiškos nelaimės aplinkybes. Praėjusių metų vasarą Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, 30 metų amžiaus Aidos Statkevičiūtės vairuojamas automobilis „Audi Q5“ pėsčiųjų perėjoje parbloškė 16 metų jaunuolį, kuris netrukus mirė.

[galerija kiek=”4″]

Vaikino gyvybę nusinešusi nelaimė užfiksuota praėjusių metų liepos 31 d., apie 14.40 val., A. Juozapavičiaus prospekte. 1988 m. gimusios moters vairuotas automobilis „Audi Q5“ pėsčiųjų perėjoje parbloškė 16 metų jaunuolį, kuris tos pačios dienos vakarą ligoninėje mirė.

Policija pranešė, kad atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus buvo apklaustas ne vienas liudininkas. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 5 d., už kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimą, kuomet įvyko eismo įvykis ir žuvo žmogus, vairuotojai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorai. Ekspertai nustatė, kad A. Statkevičiūtė įvykio metu važiavo 56-68 km/val. greičiu.

Vairuoti nebegali

Pirmajame teismo posėdyje byla iš esmės nebuvo pradėta nagrinėti, nes nuspręsta į bylos nagrinėjimą kviesti draudimo įmonės atstovus.

Beje, nukentėjusiųjų atstovas paprašė apriboti A. Statkevičiūtės teisę į visą turimą turtą bei sustabdyti leidimą vairuoti transporto priemones iki tol, kol teismas išnagrinės bylą bei paskelbs sprendimą.

A. Statkevičiūtės advokatė teigė, kad iš kaltinamosios jau yra paimtas vairuotojos pažymėjimas ir ji vairuoti teisės kol kas neturi.

Iš viso nukentėjusiais šioje byloje prašoma pripažinti 8 žuvusio artimuosius, kurie pareiškė civilinius ieškinius. Bendra jų suma siekia apie 150 tūkst. Eur.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA