Sveikatingumo diena Kaune: šūsnis pramogų ir gyvybiškai svarbios pamokos | Kas vyksta Kaune

Sveikatingumo diena Kaune: šūsnis pramogų ir gyvybiškai svarbios pamokos

Organizatorių nuotr.

Birželio 12 dieną Kauno Santakos parke Lietuvos samariečių bendrija organizavo „Kartų sveikatingumo dieną“ – renginio metu dalyviai mokėsi teikti pirmąją pagalbą ir užsiiminėjo įvairia aktyvia veikla.

[galerija kiek=”16″]

Visi norintys galėjo užsiimti rankdarbių terapija, sužinoti apie žolelių arbatų naudą sveikatai ir dalyvauti lauko teniso pamokoje. Šokių mėgėjai dalyvavo linijinių šokių pamokoje. Vyko draugiškos rankinio ir kvadrato varžybos, kalanetikos pamoka.

Vasarą atsiranda daugiau laisvo laiko ir pramogų, tačiau būtent vasaros metu tyko daugybė pavojų. Todėl kiekvienas iš mūsų turime mokėti suteikti pirmąją pagalbą. Labai svarbu kuo greičiau ir operatyviau sureaguoti kai iškyla pavojus žmogaus gyvybei, kai tenka laukti profesionalios medikų pagalbos ir kai be galo brangi yra kiekviena minutė.

Vos keli lemtingi veiksmai gali išgelbėti žmogaus gyvybę ir prisidėti prie sėkmingos istorijos pabaigos. Visi norintys išmokti, kaip suteikti pirmą pagalbą galėjo tai padaryti „Kartų sveikatingumo dienoje“, kur mokymus vedė profesionalai.

Rimanto Šerniaus teniso akademija dovanojo šventės dalyviams nemokamą lauko teniso pamoką, kurioje visi norintys galėjo susipažinti su šia populiaria sporto šaka ir išbandyti savo jėgas.

Šokių studija „Vanila“ šventės dalyviams padovanojo nuostabų jaunųjų šokėjų pasirodymą, o visus norinčius išmokti keleto lengvų šokių judesių, kvietė į linijinių šokių pamokėlę. „Vanila“ trenerė taip pat vedė kalanetikos pamoką.

Visus mėgstančius vyrišką sportą, Kauno sporto mokykla „Tauras“ kvietė į draugiškas varžybas. Didelio vaikų susidomėjimo sulaukė Senamiesčio progimnazijos surengtos kvadrato varžybos ir linksmos estafetės.

Pavargę nuo aktyvaus sporto ir šilumos dalyvavo asociacijos „Santarvės bendruomenė“ rengiamame užsiėmime „Būgnų ratas“. Čia buvo galima susipažinti su įvairiais mušamaisiais muzikos instrumentais ir išlieti savo emocijas grojant jais. Visi gyvūnų mylėtojai galėjo mėgautis mažųjų keturkojų draugija. Lietuvos samariečių bendrijos Kauno skyrius vedė sveikatingumo paskaitėles ir organizavo rankdarbių dirbtuvėles.

Kauno miesto gyventojai ir svečiai: vaikai, jaunimas, senjorai ir neįgalieji galėjo daugiau sužinoti apie aktyvų laisvalaikį, pasimankštinti, pabendrauti ir linksmai praleisti dieną gryname ore. Visi atrado sau mielų veiklų ir turiningai praleido popietę kartu su Lietuvos samariečių bendrija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA