Perkėloje pasikeitė tvarka: iš Kauno važiuojantiems autobusams – jokių išimčių | Kas vyksta Kaune

Perkėloje pasikeitė tvarka: iš Kauno važiuojantiems autobusams – jokių išimčių

DELFI / M. Milinio nuotr.

Birželio pradžioje Naujojoje Smiltynės perkėloje pasikeitė eismo organizavimo tvarka – panaikinta pirmenybinė eilė besikeliantiems su leidimais. Nuo šiol iš Kauno į Kuršių neriją autobusais vykstantys poilsiautojai užtruks ilgiau.

Panaikinus pirmenybinę eilę transportui su leidimais, pirmenybės teisę prarado ir tarpmiestinio susisiekimo transportas.

„Kautra“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas teigė, kad dėl dabar vykstančių infrastruktūros darbų, autobusai laukia kelto vienoje eilėje su lengvaisiais automobiliais. M. Sakalausko žiniomis, kelionė iš Nidos gali užtrukti 10-20 minučių, priklausomai nuo automobilių srauto, tačiau kelionė prailgti gali ir kur kas daugiau.

Šį savaitgalį, birželio 14-16 dienomis, Nidoje vykstantis festivalis „Benai, plaukiam į Nidą!“ bei vasariški orai gerokai padidino į Kuršių neriją atvykstančių žmonių srautą, tad kelto, įmanoma, gali tekti palaukti ilgiau nei nurodė „Kautros“ marketingo vadovas.

„Vis tik manau sėdint kondicionuojamame autobuse yra daug paprasčiau laukti persikėlimo kai už tave vairuoja vairuotojas, o nereikia daryti to pačiam. Gali ar pamiegoti, ar pažiūrėti filmą, ar panaršyti internete laukdamas eilėje“, – kelionės autobusu privalumų nepraleido progos pabrėžti M. Sakalauskas.

Nebeliko pirmenybinės eilės

Kaip skelbė „Smiltynės perkėla“, nuo birželio 3 d. pasikeitė eismo organizavimo tvarka Naujojoje perkėloje, iš kurios keltais yra keliamas transportas į Kuršių neriją ir atgal – nebeliko pirmenybinės eilės, besikeliantiems su leidimais. Todėl nuo šiol visos transporto priemonės, išskyrus specialųjį transportą, į keltus bus įleidžiamos bendra tvarka.

Anksčiau savivaldybės rinko ir tikrino duomenis bei pagal juos pateikdavo sąrašus, kam išduoti leidimus. Tačiau nuo 2019-ųjų šią funkciją iš savivaldybių perėmė Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD).

Iki šiol leidimus turintys asmenys buvo keliami be eilės vadovaujantis 2005 m. nustatytu tvarkos aprašu. Tačiau, kaip ir minėta, nuo šių metų šias funkcijas iš savivaldybių perėmus LAKD, buvo patvirtinta nauja LAKD tvarka, kuri panaikino galiojusią anksčiau – naujoje tvarkoje nebeliko punkto, numatančio pirmenybinę eilę.

Pirmenybė – tik specialiajam transportui

LAKD perkėlimo keltais per Klaipėdos valstybinio jūrų uosto akvatoriją į Kuršių neriją ir iš Kuršių nerijos bilieto kainos kompensavimo tvarka numato, kad pirmenybinė teisė persikelti yra taikoma tik specialiajam transportui, pažymėtam skiriamaisiais ženklais.

Specialiajam transportui, detalizavo „Smiltynės perkėla“, priklauso greitosios medicinos pagalbos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, policijos, valstybės sienos apsaugos ir civilinės saugos tarnybų darbuotojai, į Kuršių neriją vykstantys su transporto priemonėmis, kurios yra su specialiais šviesos, garso signalais ir kitais skiriamaisiais ženklais. Tarpmiestinio susisiekimo transportas pagal LAKD nustatytą tvarką, į šį sąrašą neįtrauktas.

Žada kompensuoti padidintomis pajėgomis

„Smiltynės perkėlos“ atstovas spaudai Jevgenijus Bardauskas „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad jie siekia užtikrinti, jog klientai prie keltų praleistų kuo mažiau laiko.

„Prasidėjus vasaros sezonui, nuo birželio 1 d. padidinti pajėgumai ir šiuo metu klientus kelia trys keltai. Taip bus ir visą likusią vasarą. Padidėjus keleivių srautui planuojama dirbti be grafiko – keltai kursuos be pertraukų“ – žadėjo J. Bardauskas.

„Smiltynės perkėla“ tikisi, kad jau kitais metais perkėlimas dar labiau paspartės, mat planuojama užbaigti Naujosios perkėlos infrastruktūros rekonstrukciją ir pradėti krantinių, tiltelių , keltų remontus.

Bendrovė taip pat nurodė, kad ateityje visų transporto keltų aparelės turėtų būti praplatintos ir automobiliai į juos važiuos dvejomis juostomis – tai turėtų paspartinti procesą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA