Po ramaus ir šilto šeštadienio – permainos | Kas vyksta Kaune

Po ramaus ir šilto šeštadienio – permainos

BNS 2019/06/15 17:29
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį vyravo sausi, mažai debesuoti ir pakankamai šilti orai, tačiau sekmadienį laukiama pokyčių, o permainas žada nedidelis žemesnio slėgio sūkurys, kuris link Lietuvos artėja iš pietvakarių, sako Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.

Pasak jo, šeštadienį Lietuvos orus lėmė aukšto atmosferos slėgio sūkurys, atnešęs vasariškus orus, padangė buvo mažai debesuota ir saulėta.

„Didesnę šeštadienio dienos dalį vėjas pūtė iš šiaurės, šiaurės rytų, o vėliau pasisuko ir iš rytų. Vėjo greitis nedidelis, įdienojus pasiekė 5-10 metrų per sekundę. Šilumos irgi užtektinai, oras sušilo iki 25-29 laipsnių šilumos, prie didesnių vandens telkinių – iki 24 laipsnių, na, o pietiniame šalies pakraštėlyje oras įkaito ir iki 30 laipsnių“, – šeštadienį Lietuvos radijui teigė V. Sakalauskas.

Sekmadienį permainas žada nedidelis žemesnio slėgio sūkurys, kuris link Lietuvos artėja iš pietvakarių.

„Naktį debesų daugės, storesni ir tankesni debesys pirmiausia pasirodys pietvakarinėje šalies pusėje. Iki ryto vietomis pietvakarių Lietuvoje trumpai ir palis, galimai bus ir perkūnija. Vėjas išliks nepastovios krypties, nestiprus, temperatūra po truputėlį vis žemės, jai pasiseks iki ryto pažemėti iki 13-18 laipsnių šilumos“, – pasakojo sinoptikas.

Dieną debesys pasuks ir į šiaurės rytus ir jau daugelyje pietvakarinės šalies pusės rajonų palis, o šiaurės rytinėje pusėje kai kur numatomi trumpi lietūs. Vėjas išliks nestiprus, nepastovios krypties.

Temperatūra pasieks 23-28 laipsnius, prie jūros – 21-22 laipsnius. Dieną prie jūros turėtų trumpai palyti, bet, V.Sakalausko teigimu, nedaug.

Pirmadienį, anot sinoptiko, debesys neskubės iš Lietuvos išplaukti, todėl daug kur, bet ne visur, palis. Orai bus pakankamai šilti. Naktį temperatūra sieks 14-18 laipsnių šilumos, o dieną – apie 25 laipsnius, prie jūros bus šiek tiek gaiviau.

Antradienį ir trečiadienį orus ims valdyti anticiklonas, link savaitės vidurio numatomi mažai debesuoti, sausi orai. Naktimis bus 10-15 ar 11-16 laipsnių šilumos, dienomis vėl griš rimtesnė šiluma: antradienį temperatūra sieks 22-27 laipsnius, o tečiadienį –  25-30 laipsnių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA