Į Kauno paplūdimius grįžta bibliotekos po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Į Kauno paplūdimius grįžta bibliotekos po atviru dangumi

Organizatorių nuotr.

Vasariškiems karščiams nesitraukiant, paplūdimiai tampa patraukliausia miesto vieta. Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia Kauno Lampėdžių ir Panemunės paplūdimiuose poilsiaujančius žmones leisti laisvalaikį su knyga. Tai padaryti labai paprasta – knygas galima skolintis iš bibliotekos įrengtų vasaros skaityklų.

[galerija kiek=”4″]

Ilsintis paplūdimyje, skaitymas – viena maloniausių veiklų. Paplūdimiuose įrengtos skaityklos suteiks galimybę knygas pasiimti vietoje, tad jų į pliažą nereikės neštis patiems.

Specialiai įrengtose lentynose bus galima rasti lietuvių ir užsienio autorių knygų tiek vaikams, tiek suaugusiems, žurnalų. Knygų tematika taip pat įvairi, daugiausia – neįpareigojančios, pramoginės literatūros, tačiau galima rasti ir filosofinių knygų, programinės literatūros moksleiviams.

Paplūdimio bibliotekos Kaune skaičiuoja jau trečiąjį sezoną. Šiemet, kaip ir praėjusią vasarą, kauniečius ir miesto svečius džiugins dvi vasaros skaityklos po atviru dangumi. Prie Lampėdžių karjero esančio „Sunny Beach Lounge Bar“, Raudondvario pl. 161 B, terasoje skaitykla esant geram orui veiks kiekvieną dieną nuo 8 iki 22 val. iki pat rugsėjo.

Savaitgaliais planuojami ir renginiai – poilsiautojai galės ne tik skaityti knygas ir žurnalus, tačiau ir žaisti stalo bei lauko žaidimus, išmėginti virtualios realybės akinius. Tikslesnė informacija apie renginius bus paskelbta bibliotekos „Facebook“ paskyroje.

Naujovė šią vasarą – stacionari lentyna, kuri leis knygomis mėgautis ilgiau nei anksčiau, jos nereikės įstumti į vidų. Šią galimybę suteikė šiemet prie iniciatyvos prisidėjusi Kaune veikianti įmonė „Dextera“. Virš 20 metų profesionaliai langų uždengimus gaminanti įmonė padovanojo apsaugines žaliuzes lentynai, kurios padės apsaugoti knygas skaityklos nedarbo metu.

Antrą vasarą iš eilės vasaros biblioteka džiugins ir Panemunės paplūdimio lankytojus. Ji įrengta bendradarbiaujant su Panemunės šašlykine, A. Smetonos al. 4. Lentyna poilsiautojams bus atvira visomis dienomis bet kuriuo metu.

Paplūdimio bibliotekose perskaitytas knygas ir žurnalus žmonės kviečiami grąžinti atgal į lentynas, tačiau knygas galima ir mainyti – patikusią knygą galima pasiimti namo vietoje jos palikus kitą.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka tikisi, kad ši iniciatyva biblioteką dar labiau priartins prie skaitytojų, vasaros metu perkeldama ją į jiems patogią vietą, o skaitymas taps paplūdimyje besiilsinčių žmonių laisvalaikio dalimi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA