Vilijampoliečiai apie vandens krizę: jo neturime ištisą parą | Kas vyksta Kaune

Vilijampoliečiai apie vandens krizę: jo neturime ištisą parą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio vakarą kauniečiams pradėjus trimituoti apie įvairiose miesto dalyse dingusį vandenį, Vilijampolės gyventojai plačiau papasakojo apie šią problemą. Pasirodo, čia butų čiaupuose sausra siaučia jau seniai, sudėtingiausia situacija, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, Pagėgių gatvėje.

Trečiadienio rytą portalui parašęs Valdas teigė, kad vakarykščiu teiginiu kranus Vilijampolėje džiūstant nuo 18 val. toli gražu neatskleidžiamas problemos mastas.

„Taip, gal dalis Vilijampolės gyventojų ir neturi vandens nuo 18 val., tačiau kita dalis jo neturi visiškai, ištisą parą. Situacija tiesiog katastrofiška Neries krantinėje esančiuose devynaukščiuose, ypač viršutiniuose aukštuose“, – sakė skaitytojas.

Anot jo, vandens nėra jau trečia para, praėjusią savaitę vandens nebuvo keturias paras. Situacija kartojosi ir birželio pradžioje, ir gegužės mėnesį.

„Žvelgiant į orų prognozę matomai sumušime sausros rekordą. Netgi naktį, kai vandens suvartojimas turėtų būti mažesnis, vandens neturime. Naktimis keliamės kas keletą valandų tikėdamiesi, jog bent kiek nors bus srovės, kad prisipildytume kanistrus, tačiau veltui“, – apie nestandartines priemones pasakojo vyras.

Bandant susisiekti su „Kauno vandenimis“ ir „Kauno butų ūkiu“, Valdo teigimu, gyventojai siuntinėjami iš vienos įstaigos į kitą, tiesiog išlemenami iš anksto paruošti sakiniai, jog dėl sausros situacija neeilinė, o kreipiantis raštu nesulaukiama jokios reakcijos. Tačiau situacija, niršta kaunietis, jau eilinė, ir kartojasi antra vasara – pernai bendrai sudėjus vandens nebuvo apie dvi savaites – esą akivaizdu, kad nuo to laiko nieko nepadaryta.

„Labai kelia pyktį, kad „Kauno vandenims“ ir žiniasklaidai raginant atsakingai vartoti vandenį, atsakingasis Kauno verslas, konkrečiu atveju, „Mega“, sėkmingai aplink save laisto pieveles, – pastebėjo skaitytojas.

– Visa laimė kad esam jauni ir sveiki, neturime vaikų ar slaugomų asmenų, galime sau leisti valgyti mieste kad nereikėtų plauti nešvarių indų, tačiau vis vien sunku išsiversti be vandens, ypač kai už lango 30 laipsnių šilumos. Man net sunku pagalvoti, kaip reikėtų išsiversti turint mažų vaikų.“

„Kas vyksta Kaune“ primena antradienio vakarą redakciją užplūdus pranešimams apie nutrūkusį vandens tiekimą Varnių, Pagėgių gatvėse, Neries krantinėje esančiuose pastatuose, greitai prie Vilijampolės su nusiskundimais jungėsi Žaliakalnio, Šilainių, Aleksoto, Centro gyventojai. Ne ką geriau nutolusiose miesto dalyse – portalą pasiekė informacija, kad vandens nėra Vaišvydavoje, Kumpiuose.

Dėl susidariusios kritinės situacijos artimiausiu metu laukiama žinių iš „Kauno vandenų“ ir Kauno savivaldybės. Gavę įstaigų ir institucijų komentarus, pranešime.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA