Klaidinga žinia nepasitvirtino – legendinė „Raketa“ nestrigo Nemune ties Vilkija | Kas vyksta Kaune

Klaidinga žinia nepasitvirtino – legendinė „Raketa“ nestrigo Nemune ties Vilkija

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas portalo bendruomenės socialinio tinklo Facebook profilyje pasidalino klaidinančia žinute, kad ties Vilkija užstrigo Nemunu plaukusi legendinė „Raketa“. Žinia nepasitvirtino, tačiau laivas vis dar laukia leidimų plukdyti keleivius iš Kauno į Nidą ir atgal.

Apie 12 val. skaitytojas privačiose bendruomenės puslapio žinutėse parašė, kad vykdamas pro Vilkiją pastebėjo Nemune netikėtą situaciją. „Sveiki. Užstrigo raketa prie Vilkijos, daug laivų bando ištraukti, žmonės užstrigę (aut. pastaba – kalba redaguota)“, – rašė žmogus, kurio profilio pavadinimas „Pavardenis Pavardenis“. Skaitytojas jau anksčiau buvo dalinęsis pasitvirtinusia informacija, todėl pirminė radakcijos darbuotojų reakcija buvo, kad žinia gali būti teisinga. Visgi įtarimą sukėlė tai, kad skaitytojas negalėjo atsiųsti tai patvirtinančios vaizdo medžiagos, kuri būtų leidusi greičiau identifikuoti situaciją.

Pradėjus tikrinti informaciją, paaiškėjo, kad žinia yra klaidinga, o trečiadienį laivas „Raketa“ Nemunu pro Vilkiją aplamai neplaukė. Atvirkščiai, tuo metu laivas stovėjo VĮ „Vidaus vandens kelių direkcija“ uoste Kaune ir laukė technikinės inspektorių apžiūros, kuri turėjo patvirtinti, kad laivas yra saugus ir gali būti eksploatuojamas, kaip keleivinė susisiekimo priemonė.

Kada įvyks pirmasis keleivinis reisas „Raketa“ į Nidą kol kas nėra aišku, baigiami tvarkyti techniniai tokių reisų vykdymo dokumentai. Tiesa, „Raketa“ Nidą šiemet jau pasiekė ir sėkmingai grįžo atgal – birželio 7 d. laivo įgulai buvo suteiktas leidimas atlikti techninį plaukimą, kurio tikslas – išbandyti laivą bei patikrinti, ar maršrutas gali vykti ir yra saugus.

Po daugiau kaip dešimtmečio pertraukos „Raketa“ vėl švartavosi Nidos prieplaukos uoste, tiesa, šį kartą – dar be keleivių. Kada bus pradėti vykdyti reguliarūs reisai į Nidą, kiek jie truks ir, kaip vyks, kol kas išlieka neaišku. Gavę daugiau žinių – informuosime.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA