Išmaniosios gertuvės neleis pamiršti – gerti vandenį ne tik sveika, bet ir madinga | Kas vyksta Kaune

Išmaniosios gertuvės neleis pamiršti – gerti vandenį ne tik sveika, bet ir madinga

„Equa“ nuotr.

Reguliariai gurkšnojamas vanduo vieniems jau tapęs sveikos gyvensenos įpročiu ar netgi savotišku ritualu, kitus atsigerti ragina išmaniosios programėlės, o kraštutiniu atveju – ir troškulys. Nuo šiol apie tai primins sumanios gertuvės. Šiuolaikinės technologijos bei įmantrūs dizainerių sprendimai nepalieka abejingų, todėl vartotojai vietoje įprastų vienkartinių buteliukų vis dažniau renkasi inovatyvius gaminius, kurie daugeliui tampa ir itin stilingais aksesuarais.

Ant darbo stalo, mokyklinio ar studijų suolo, namuose ir sporto klube, važiuojant automobiliu bei leidžiant laisvalaikį gamtoje – visada po ranka esanti gertuvė su vandeniu – nebe prabanga, o būtinybė.

„Apie vandens reikšmę mūsų gerai savijautai dauguma jau puikiai žino, tačiau pastaruoju metu pastebime tendenciją, jog žmonės tuo rūpinasi kitaip nei anksčiau. Jei dar visai neseniai tradiciniai plastiko buteliukai būdavo įprastas vaizdas, tai dabar dažnas nori kažko individualaus. Daugelis atsigręžia į ekologiją, ieško išskirtinumo. Galima sakyti, kad vandens vartojimas tampa madingu tikrąja šio žodžio prasme“, – pasakoja studijos „Equa Lietuva“ pardavimų vadovė Dovilė Virbickienė.

Ji teigia pastebėjusi, kad įprotis nuolat saikingai gurkšnoti vandenį savaime jau nebėra niekuo ypatingas, todėl neretai klientai net ir čia siekia estetikos. Išrankesni pirkėjai negaili laiko rinkdamiesi iš lentynose išrikiuotų daugiau kaip pusšimčio gertuvių.

Pirmiausia jos skiriasi medžiagomis, iš kurių pagamintos. Pastaruoju metu dominuoja stiklas. Taip pat siūloma plati spalvų ir formų gama, o galiausiai apsispręsti padeda dizaino detalės. Šiai dienai apie pusę visų klientų sudaro moterys, skiriančios dėmesio ne tik sveikatai, grožiui, bet ir saviraiškai, renkantis išskirtinius aksesuarus.

„Equa“ / „Equa“ nuotr.

Gertuvė gali būti ryškus papildomas akcentas asmeniniam stiliui pabrėžti. Tai ne mažiau aktualu ir vyrams, tačiau pastarieji retsykiais prasitaria savo pirkinius dovanojantys antrosioms pusėms. Taigi maždaug keturios iš penkių parduodamų „Equa“ gertuvių derinamos prie moterų stiliaus ir tik kas penktą sau asmeniškai įsigyja vyrai. Pasak pašnekovės, gamintojai uoliai stebi ir atitinkamai reaguoja į besikeičiančią vartotojų elgseną.

Prekyboje jau pasirodė naujovė tiems, kurie neabejingi technologijų progresui – išmaniosios gertuvės iš nerūdijančio plieno. Speciali programėlė leis tiksliau apskaičiuoti rekomenduojamą paros normą kiekvienam individualiai ir fiksuos, kaip dažnai bei kiek vandens išgeriama. Tuo metu sumani gertuvė, prireikus, automatiškai šviesos signalu primins, jog atėjo laikas vėl gurkštelėti.

„Daugumoje kavinių galima nemokamai pasipildyti gertuves. Ne paslaptis, kad net ir iš čiaupo bėgantis vanduo Kaune – tinkamas gerti. Tačiau norisi, jog tai būtų malonus veiksmas, tam tikras ritualas, kuris ne tik atgaivintų, apsaugotų nuo dehidratacijos, bet ir suteiktų pasimėgavimo pojūtį.

Išmani „Equa“ gertuvė / „Equa“ nuotr.

Tokiu atveju vienkartiniai puodeliai ar „parduotuviniai“ buteliukai nėra populiarūs pasirinkimai. Be to, plastikas jau seniai tapęs simboliu, primenančiu apie nepažabojamą aplinkos taršą. Tad čia mes galime kiekvienas savaip prisidėti, kad bent kiek ją sumažintume“, – sako D. Virbickienė.

„Equa – tavo sveikatos ir gamtos išsaugojimui“. Tokiu šūkiu vadovaujasi antrus veiklos metus bepradedantys skaičiuoti oficialūs slovėnų prekės ženklo atstovai Lietuvoje. Būtent ekologija bei vanduo – dvi principinės vertybės, kurias įprasmina vardas „Equa“, skatinantis vietoje vienkartinės taros rinktis šiuolaikiškas bei modernias gertuves. Esą tai ne tik padės tausoti sveikatą, bet ir kilstelės kiekvieno savivertę žinant, jog padarytas dar vienas reikšmingas žingsnis švaresnės aplinkos link.

Daugiau informacijos apie „Equa“ produktus galima rasti oficialiame internetiniame portale arba apsilankius didžiausią asortimentą siūlančioje studijoje adresu K. Donelaičio g. 27, Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA