Žiauriai sumušta mergina išleidžiama iš Kauno klinikų, tačiau gydymas dar nebaigtas | Kas vyksta Kaune

Žiauriai sumušta mergina išleidžiama iš Kauno klinikų, tačiau gydymas dar nebaigtas

delfi.lt 2019/06/10 15:56
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po daugiau nei dvi savaites trukusio intensyvaus gydymo Jurbarko rajone sumušta mergina išleidžiama iš Kauno klinikų. Tiesa, gydymas dar nebaigtas – iš ligoninės mergina siunčiama į reabilitacijos įstaigą. Be to, mergina iki šiol neapklausta – ji patyrė tokį didžiulį šoką, kad apklausa dar neleidžiama.

17-etė mergina gegužės 26-osios naktį buvo žiauriai sumušta, o vėliau ją bandyta išžaginti. Mergina netrukus buvo pristatyta į Kauno klinikas, kur gydoma iki šiol.

Geros žinios, kad mergina sveiksta ir netrukus bus išleista iš klinikų. „Planuojama, kad mergina antradienį ar trečiadienį jau bus išrašyta iš klinikų“, – DELFI teigė merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas.

Tiesa, gydymas bus tęsiamas reabilitacijos įstaigoje. Praėjusią savaitę merginai buvo atlikta tris valandas trukusi žandikaulio operacija. Medikai metalo plokštelėmis dviejose vietose sutvirtino lūžusį žandikaulį.

Po smūgių krušos mergina neteko vieno danties. Dar keli buvo išjudinti iš savo vietų, tačiau medikai nustatė, kad jie sugis ir toliau atliks savo funkciją.

Dėl patirtų sužalojimų mergina ikiteisminiame tyrime dar nebuvo apklausta. „Mergina dar neapklausta, nes ji iki šiol sunkiai kalba, o jos psichologinė būsena dar tikrai nėra gera“, – teigė M. Vasiliauskas.

Teismo medicinos ekspertai merginai konstatavo nesunkų sveiktos sutrikdymą, tačiau šis sprendimas dar gali keistis. „Gegužės 31-ą dieną buvo gauta išvada, kurioje teigiama, kad šiuo metu merginai padaryti sužalojimai gali būti kvalifikuojami kaip nesunkūs. Pabrėžiame, kad tai gali keistis, nes galutinę išvadą pateiks teismo medicinos ekspertas, kai gydymas bus baigtas“, – DELFI anksčiau teigė Ignė Rotautaitė-Pukenė, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą (BK 138 straipsnis) gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tuo tarpu už nežymų sveikatos sutrikdymą (BK 140 straipsnis) gali grėsti maksimali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Birželio pradžioje merginą Kauno klinikose aplankė ir išrinktasis Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šventė baigėsi žiauriu nusikaltimu

DELFI primena, kad gegužės 25-ąją 10-ą klasę baigiantys moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje. Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo.

Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos. Galiausiai gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA