Kaune esančios mokyklos kortelę kaip savo naudojęs direktorius sulaukė bausmės | Kas vyksta Kaune

Kaune esančios mokyklos kortelę kaip savo naudojęs direktorius sulaukė bausmės

R. Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pirmadienį pranešė, kad baigta Kaune veikiančio Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjaus vadovo piktnaudžiavimo byla. Buvusiam ugdymo įstaigos direktoriui Viktorui Daunui skirta piniginė bauda ir kitos sankcijos.

Kaip skelbiama STT portale, Kauno apylinkės teismas, išnagrinėjęs Kauno apygardos prokuratūros pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu byloje, kurioje buvęs Generolo P. Plechavičiaus kadetų licėjaus direktorius V. Daunys kaltinamas piktnaudžiavimu, dokumentų klastojimu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu, pripažino jį kaltu.

Buvusiam direktoriui skirta 3 400 Eur (68 MGL) dydžio bauda, taip pat dvejiems metams atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens darbą viešuosiuose juridiniuose asmenyse ar valstybės tarnyboje. Šis baudžiamasis įsakymas yra įsiteisėjęs.

Ikiteisminio tyrimo metu, kurį atliko STTT Kauno valdyba, buvo nustatyta, kad Kadetų licėjaus direktorius V. Daunys, pasinaudodamas licėjaus mokėjimo kortele, ne kartą atsiskaitė už paslaugas savo asmeninėms reikmėms.

Bylos duomenimis, V. Daunys 2017 m. licėjaus lėšomis atsiskaitydavo už degalus savo automobiliu „BMW X5“ bei už jo plovimo paslaugas. Kaip rašo BNS, licėjaus direktoriaus pavaduotoja ūkiui, kuri buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, įrašydavo šias išlaidas į tarnybinių automobilių kelionės lapus.

Tokiu pat būdu kelis kartus „suremontuotas“ tarnybinis licėjaus automobilis. Iš tiesų už kelis tūkstančius eurų buvo remontuojami paties V. Daunio ir kitų licėjaus vadovų automobiliai, pirkti padangų komplektai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai. BNS nurodo, kad V. Daunys prisipažino dėl šių nusikaltimų ir dėl jų gailėjosi. Kauno apylinkės teismo duomenimis, baudą jis jau yra sumokėjęs.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad įtarimai dėl piktnaudžiavimu, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės panaudojimo ir dokumentų klastojimo V. Dauniui pareikšti praėjusių metų kovą, netrukus jis buvo atleistas iš direktoriaus pareigų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA