Kauniečiai iš nieko sukūrė įspūdingą erdvę: beveik viską atliko patys | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai iš nieko sukūrė įspūdingą erdvę: beveik viską atliko patys

delfi.lt 2019/06/09 16:24
Delfi nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Kaunietė Rima parodė, kaip ji su vyru kardinaliai pakeitė gyvenamojo namo kiemą. Anot jos, prieš porą metų, kai tik atsikėlė čia gyventi, čia buvo tik aukšta pieva. Dabar namų aplinka porai yra pati geriausia vieta, kurią draugai netgi vadina asmeniniu kurortu.

Visi pokyčiai įvyko per dvejus metus

„Nušienavome ir pradėjome darbus. Pirmiausia išdirbome ir išlyginome sklypą, tada sodinome naują dekoratyvinę pievelę. Viską darėmė patys, taupumo sumetimais. Kai meistrai sudėjo trinkeles, pradėjome sukti galvą, kaip viską pagražinti, kur sodinti augalus ir kaip gražiai juos įrėminti. Pirmąjį sezoną padarėme nedaug – akmenukų takelį ir keletą dekoratyvinių krūmelių“, – pasakojo Rima.

Ji sakė, kad turėjo dar vienus metus apgalvoti, ko nori, ir susitaupyti tam pinigų. Pasak kaunietės, kasdien žiūrint į savo kiemo vaizdą atrodė, kad kažko trūksta – spalvų, žalumos, patogumų.

Norėjosi laiką leisti kieme, todėl šeima sugalvojo pradžioje pernelyg neišlaidaujant pasidaryti baldus iš palečių.

„Mama atidavė seno nereikalingo porolono, nusipirkome tik medžiagą, o anyta pasiuvo užvalkalus. Vyras sukonstravo staliuką ir suolus. Taip atsirado lauko baldai. Tada sugalvojome, kad norime terasos – tokios paprastos, be jokio stogo, tik kad būtų galima pasideginti ir pasimaudyti.

Pasikvietėme meistrus, kad įgręžtų polius į žemę, nes patys tiek laisvo laiko neturim, o viską pasidaryti norisi greičiau. Kai turėjome juos, tada pradėjome daryti terasos karkasą“, – aiškino moteris.

Stengėsi viską pasidaryti patys

Lietuviai nusipirko spygliuočio lentų terasai ir per keletą vakarų po darbo bei savaitgalį sudėjo terasos viršų ir šonus. Jie įsigijo ir kubilą, kurį norėjo įrengti terasoje, tad teko iškasti jam ir nemažą duobę. Vėliau teko sukti galvą, kaip padaryti, kad jis veiktų.

„Pirkome įvairiausias šlangas, siurblius, filtrus ir keletą vakarų vargome, kol galiausiai šiaip ne taip pajungėme. Visa tai sukišome po terasa, padarėme jos viršuje dangtį, kad prireikus galėtume prie viso to prieiti. Dabar kubilą šildome, kai vakarai būna vėsūs, o kai karšta, nešildome – lipame į vandenį atsigaivinti“, – kalbėjo Rima.

Pora nusipirko ilgai lauktus gultus, staliuką, atsivedė elektrą ir pasijungė šviestuvus. Kadangi tujos aplink sklypą dar neišvešėjo, o per tinklinę tvorą matosi kaimynų kiemas, kauniečiai nusprendė nusipirkti dirbtinę gyvatvorę ir sukabino ją ant tvoros per visą terasos ilgį. Taip buvo siekiama apsisaugoti nuo negražaus vaizdo už kiemo ribų ir nuo kaimynų akių.

Jie taip pat aplink terasą sukalė pakeliamas lysves, į kurias susodino įvairiausių augalų, o viską aplink apibėrė baltais akmenukais.

„Kadangi turime šunį, kurį kartais reikia palikti vieną keliom valandom, sumąstėme padaryti naują voljerą. Kadangi tokių, kokių aš norėjau, kainos yra didelės, bandėme daryti patys. Pažįstamas suvirino voljero rėmą iš nupirktų metalinių strypų. Tada pirkome lentas, jas impregnavome ir sudėjome sienas bei grindis, uždėjome stogą. Taip sutaupėme pinigų išsvajotam gražiam voljerui. Seną būdą apkalėme naujomis lentelėmis.

Laiko sumetimais vėlgi paprašėme meistrų, kad išbetonuotų stulpelius tvorai. Toliau tvorą iš cementinių dailylenčių dėjome patys, o tada ją dažėme. Kitą dalį sklypo apsitvėrėme tvoros segmentu“, – pasakojo Rima.

Pasak jos, per tą laiką, kol tvarkėsi, augalai spėjo keletą kartų pakeisti vietas ir su kiekviena savaite jų ėmė daugėti. Šiuo metu namų kiemo vaizdas juos labai tenkina – visko atrodo užtektinai.

Kainavo apie 5 tūkst eurų

„Didžiuojamės, kad didžiąją dalį darbų atlikome patys, dviese su vyru. Dirbome vakarais ir savaitgaliais, tai tikrai neužtruko ilgai – prireikė kelių mėnesių. Ilgiau užtruko sugalvoti, kur ir ką padaryti, kad vaizdas džiugintų akį. Draugai juokiasi, kad nereikia jokio kurorto, jį turime savo kieme“, – atliktu darbu džiaugiasi kaunietė.

Rima pasakojo, kad vakarais žiūrinėdavo idėjas internete ir bandydavo įsivaizduoti, kaip kažką panašaus galėtų pasidaryti pas save. Ji tikino, kad stengėsi nieko nekopijuoti – viskas palengva susidėliojo savaime.

„Labiausiai, žinoma, džiugina terasa, ten mūsų gražusis, jaukusis kampelis. Sunku nebuvo, kai daraisi sau, lauki rezultato, tai apie sunkumus nesuki galvos. Kadangi beveik viską darėme savo rankomis, susitaupė nemažai pinigų. Manau, kad visas mūsų kiemas su terasa, voljeru, baldais, augalais ir tvora kainavo apie 5 tūkst. eurų“, – atskleidė Rima.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA