„Sijonuotos vasaros sutiktuvės“ Kaune: rekordinis moterų skaičius puoselėjo moteriškumą | Kas vyksta Kaune

„Sijonuotos vasaros sutiktuvės“ Kaune: rekordinis moterų skaičius puoselėjo moteriškumą

G. Radišauskienės (VėjųFėja Photography) nuotr.

Šį penktadienį 16-oje Lietuvos miestų, tarp jų ir Kaune, šimtai moterų sutiko vasarą sijonuotos. Renginio „Sijonuotos vasaros sutiktuvės“ metu Kauno senamiestis, o vėliau ir Santakos parkas pasipuošė moterų šypsenomis, kurios kvietė švęsti moteriškumą ir telktis bendrystei.

Renginio idėja – priminti moterims apie išskirtinai moterišką rūbą, kuris ne tik puošia, bet suteikia sakralinę prasmę, o taip pat padėti joms užmegzti draugiškus santykius ir burtis bendroms veikloms, rašoma pranešime spaudai.

„Labai norisi, kad moterys susitikusios papasakotų, pristatytų viena kitai, ką jos veikia gyvenime, atskleistų ir pristatytų savo veiklas, kurios jas džiugina, pakrauna energijos – tai gali būti įvairūs menai, rankdarbiai, kulinarija, amatai“, – kalbėjo renginio sumanytoja vilnietė Natalija Balinskaja.

„Sijonuotos vasaros sutiktuvės“ Kaune pritraukė būrį moterų / Organizatorių nuotr.

Trečius metus Kaune vykstančio renginio organizavimas patikėtas vienai Kauno moterų bendruomenei „Gaja namai“. Šių namų viena iš įkūrėjų Laura Stankevičiūtė teigia, kad toks renginys patikėtas neatsitiktinai, jis puikiai atspindi minėtos bendruomenės idėją – telkti moteris bendrystei.

„Džiaugiamės, kad su savo savanorių moterų bendruomene šiais metais organizavome renginį ir į jį, palyginus su praėjusiais metais, susirinko rekordinis skaičius moterų. Tai puiki galimybė susiburti bendrystei, pasidalinti savo idėjomis, veiklomis, smagiai praleisti laiką. Dažnai per kasdienius rūpesčius mes pamirštame, kaip gera užsidėti sijoną ir smagiai atsipalaiduoti moteriškoje kompanijoje“, – tvirtina L. Stankevičiūtė.

Nuo chna piešinių iki ekstazinių šokių

Keturias valandas vykusio renginio metu moterys turėjo galimybę išbandyti įvairias veiklas – kalanetiką, Zumba šokius, širdies čakros meditaciją, pasipuošti magiškais chna raštais ant kūno.

Šokėja Diana Vonžodaitė pakvietė moteris neįprastam ekstaziniam šokiui. Viso renginio metu veikė mamos ir vaiko erdvė, kur mažieji rado daug įdomios veiklos su natūraliomis priemonėmis. Didesnieji vaikai išbandė „Yoga Zoo“.

„Sijonuotos vasaros sitiktuvės“ vainikuotos instrumentalisto, dainuojamosios poezijos atlikėjo Vyginto Zmejausko nuotaikingomis dainomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA