Paviešintas uždaro pasitarimo įrašas: V. Matijošaitis nori sujungti miestą su rajonu (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Paviešintas uždaro pasitarimo įrašas: V. Matijošaitis nori sujungti miestą su rajonu (atnaujinta)

delfi.lt 2019/06/06 09:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalas delfi.lt skelbia, kad slapta padarytame ir žiniasklaidai paviešintame garso įraše, Kauno meras dar rimčiau prakalbo apie Kauno miesto ir rajono apjungimą bei sugalvojo būdą kaip apeiti gyventojų norus. Ketvirtadienio pavakarę portalas „15min“ atskleidė, kad įrašas buvo padarytas gegužės pabaigoje Birštone vykusiame Kauno regiono plėtros tarybos pasitarime. 

Delfi.lt skelbia, kad slapta padarytame įraše V. Matijošaitis dėsto konkrečius jungimosi ir valdžios centralizavimo planus. Šie planai nėra naujiena, apie Kauno miesto ir Kauno rajono jungimą V. Matijošaitis yra kalbėjęs ir anksčiau, nors slapta darytame pokalbyje jau girdimi ir konkretesni terminai, o ne tik pasvarstymai.

Skelbiama, jog V. Matijošaitis juokavo, kad kai taps Vilniaus meru, prie Kauno prisijungs ir Vilnių. O proceso terminus, anot Kauno mero, kur kas paspartintų tapimas premjeru.

Portalas delfi.lt neįvardino tiksliau, kokio susirinkimo metu darytas V. Matijošaičio pasisakymų įrašas, bet galima spėti, kad susitikimas vyko su Kauno verslo bendruomene. Kauno merui pasakius, kad planuoja Kauno miestą sujungti su Kauno rajonu, pasigirdo teiginys, kad tam pirmiausia turėtų pritarti gyventojai. Anot naujienų portalo delfi.lt, Kauno meras teigė, kad viskas apeinama ir yra daugiau kelių.

Mero teigimu, dažnai Kaune dirbantys gyventojai gyvena Kauno rajone ir atvirkščiai, todėl esą centralizavimas tik padėtų sustyguoti kai kuriuos procesus.

Delfi.lt nurodė, kad Kauno meras teigė, jog sujungti Kauną su Kauno rajonu – jo ketverių metų tikslas.

Slapto įrašo publikacijoje teigiama, kad V. Matijošaitis pasidomėjo, ką jo kolegos mano apie tokį susijungimą ir išgirdo, kad ir anksčiau kitose savivaldybėse būta bandymų, kurie nepavyko. Anot delfi.lt, Kauno meras teigė, kad jau turi būdą, kaip savo planą įgyvendinti be apklausų ir nusipirkti gyventojų pritarimą.

Antrą kadenciją mero pareigas einantis V. Matijošaitis įvardijo, kad būtent susijungimas ir yra jo antros kadencijos mero poste tikslas.

Tuo tarpu V. Matijošaitis, delfi.lt pakaustas apie šią situaciją, teigė, kad žmonės per daug rimtai viską priima, o slaptas pokalbių įrašinėjimas ir viešinimas yra žemas lygis.

Daugiau skaitykite čia.

Atnaujinta (2019.06.06 18:30 val.)

Ketvirtadienio rytą portale „delfi.lt“ buvo rašoma, kad „slapta padarytame įraše, kurį gavo DELFI, girdima, kad V. Matijošaitis dėsto konkrečius jungimosi ir valdžios centralizavimo planus“ ir nenurodoma, kokio susitikimo metu Kauno meras išsakė savo poziciją miesto ir rajono teritorijų apjungimo klausimu.

Tos pačios dienos pavakarę, portalas „15min“ paskelbė daugiau informacijos apie minėtą V. Matijošaičio pasisakymą. Paaiškėjo, kad Kauno meras prieštaringai vertinamas mintis išsakė gegužės 22 d. Birštone vykusiame Kauno regiono plėtros tarybos pasitarime, kuriame dalyvavo beveik visi regiono savivaldybių merai, o sergantį Kauno rajono merą Valerijų Makūną šiame susirinkime pavadavo vicemeras Antanas Nesteckis.

Minėtas pasitarimas Birštone surengtas po pirmojo LR Prezidento rinkimų turo, kurio metu iš kovos dėl Prezidento posto, rinkėjų sprendimu, iškrito dabartinis šalies premjeras Saulius Skvernelis. Jo kandidatavimo metu ne kartą užsiminta, kad pergalės atveju Premjero postas būtų siūlomas Kauno merui V. Matijošaičiui, o po nesėkmės Prezidento rinkimuose S. Skvernelis ir pats svarstė atsisakyti Premjero posto. Antrasis turas, kurio metu LR Prezidentu išrinktas Gitanas Nausėda vyko gegužės 26 d.

Daugiau skaitykite čia

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA