Savaitgalį pasitiks Birštono kurorto šventė: laukia pusšimtis renginių | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį pasitiks Birštono kurorto šventė: laukia pusšimtis renginių

Asociatyvi / Birštono turizmo informacijos centro nuotr.

Birželio 7–9 d. Birštone vyks tradicinė kurorto šventė, kurios šūkis šiemet kviečia – „Būk Birštone!“. Organizatoriai ruošia gausią renginių programą, apjungiančią tris gamtos stichijas: orą, vandenį ir žemę. Šventinį savaitgalį Birštonas pasiūlys per 50 pramoginių, kultūros, sportinių ir edukacinių renginių.

[galerija kiek=”4″]

„Birštono kurorto šventė mums yra vienas svarbiausių renginių, simbolizuojančių ir vasaros sezono pradžią – tai tvirta tradicija, kurią svarbu ne tik išlaikyti, bet kasmet turtinti ir pildyti naujais atspalviais. Džiaugiuosi, kad prie kurorto šventės aktyviai prisideda visa Birštono bendruomenė, verslininkai, įvairių įstaigų kolektyvai, visuomeniškos organizacijos – visi kuriame šią bendrą patirtį ir iš tiesų švenčiame. Todėl ir šūkis šiemet nėra tik kvietimas, tai ir palinkėjimas: „Būk, Birštone!“. Labai kviečiu visus atvykti, nes gausioje programoje kiekvienas ras sau mielą užsiėmimą“, – kviečia Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Muzikuos „Biplan“, Jurga, „Jonis“ Rafailas Karpis, Kauno bigbendas su Povilu Meškėla ir kiti

Birštono kurorto šventės renginiai prasidės jau ketvirtadienį, o pagrindinį šventės atidarymą tradiciškai skelbs šventinė eisena. Jos dalyviai kviečiami puoštis mėlyna spalva, kuri simbolizuoja Nemuno vingius, mineralinio vandens šaltinius, gryną orą ir ekologiškumą.

Gausią muzikinę programą penktadienio vakarą pradės Valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ ir solisto Rafailo Karpio koncertas. Vėliau geriausias savo dainas pristatys atlikėja Jurga.

Šeštadienį melomanus linksmins muzikinis KTU pučiamųjų grupės „The Brass Bees“ kokteilis, nuobodžiauti neleis ansamblio „Jonis“ koncertas ir Birštono miestų-partnerių pasirodymai – koncertuos ansamblis „Aipra“ (Azerbaidžianas) ir „Joldija“ (Nida).

Šeštadienio vakaro programoje – taip pat gausu muzikinių patirčių. Antano Paduviečio bažnyčioje skambės sakralinės muzikos vakaras su giedotojų grupe „De profundis“, o Vasaros estradoje vyks šventinė fiesta. Scenoje pasirodys Kauno bigbendas su Povilu Meškėla, muzikinis projektas „Back to The Roots“ su Baiba Skurstene ir grupė „Biplan“.

Danguje ir ant vandens: karšto oro balionų ir vandens motociklų čempionatai

Kasmetinės šventės padangę visą savaitgalį spalvins būrys Lietuvos karšto oro balionų čempionato „Birštono taurė 2019“ dalyvių. Čempionate tikimasi sulaukti 35 oro balionų, tad vaizdas tikrai bus stebuklingas. Karšto oro balionai į dangų kils nuo ketvirtadienio vakaro iki sekmadienio ryto, po du kartus per dieną – anksti ryte ir vakare. Kaip teigia čempionato organizatoriai, norintys galės ne tik pažiūrėti, bet ir paskraidyti. Svarbiausia sąlyga – palankus oras.

Nemuno pakrantėje ties Birštonu susijungs kurorto šventė ir pirmasis 2019 m. Lietuvos vandens motociklų čempionato etapas. Bangas kels ne tik Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių sportininkai.

Šventė, kurioje poilsis dera su aktyviomis pramogomis

Visas tris šventės dienas Birštone vyks įvairūs sporto ir aktyvaus laisvalaikio užsiėmimai. Vėlų penktadienio vakarą, kai kurorte pasimatys visi apšviesti objektai, prasidės orientacinis žaidimas „Apšviestas Birštonas“. Šeštadienį iš pat ryto ilgai miegoti neleis sveikatinimo mankštos Kneipo sode ir miesto stadione, ryto joga su Justinu „Vytautas Mineral SPA“ vasaros terasoje, kalanetikos treniruotė prie „Eglės sanatorijos“. Centriniame miesto parke visą šeštadienį aktyvios veiklos ras šeimos su vaikais.

„Birštono piknikas“, skirtas Pasaulio lietuvių metams

Sekmadienį Birštono Vytauto parke vyks turiningas piknikas, kurio temą šiemet padiktavo Pasaulio lietuvių metai. Iš emigracijos į Birštoną pamažu grįžta birštoniečiai, čia savo ateitį planuoja ir iš kitų didmiesčių atvykę jauni žmonės. Tai paskatino į bendrą pikniką pakviesti kuo daugiau globalių birštoniečių, iš Birštono krašto kilusių, Birštoną mylinčių, įvairiuose pasaulio kampeliuose gyvenančių ir vienaip ar kitaip prie „Globalaus Birštono“ augimo prisidedančių žmonių.

Pikniko metu vyks bendra diskusijų festivalio „Būtent!“ ir „City Alumni Birštonas“ diskusija, o pramogomis šeimoms su vaikais rūpinsis nuotaikinga Turizmo informacijos centro ir „Čiulba Ulba“ erdvė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA