Nors buvo žadėta – ketvirtadienio rytą „Raketa“ iš Kauno į Nidą neišplaukė | Kas vyksta Kaune

Nors buvo žadėta – ketvirtadienio rytą „Raketa“ iš Kauno į Nidą neišplaukė

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio rytą planuotas pirmasis legendinio laivo „Raketa“ reisas iš Kauno į Nidą neįvyko – tam atsirado kliūčių. Nors naujienų portalui lrt.lt laivo atstovai teigė, jog nebuvo gauti visi reikiami leidimai, portalo „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, laiko pritrūko iki galo paruošti laivą techniškai.

Kapitalinis vieno iš dar sovietiniais laikais Nemuno bangas skrodusio laivo atnaujinimas buvo baigtas šių metų gegužės 22, kuomet laivas „Raketa“ iškilmingai nuleistas į Nemuno vandenis. Tuomet susirinkusiems svečiams ir žurnalistams žadėta, kad pirmasis reisas legendiniu laivu įvyks birželio 6-ąją dieną prieš pat Nidos vasaros sezono atidarymo šventes bei garsius festivalius „Benai, plaukiam į Nidą“ bei „Sveika, Neringa“.

Tačiau iki pat trečiadienio vakaro galimybės įsigyti bilietą oficialioje laivo „Raketa“ svetainėje taip ir neatsirado, o norintieji gauti daugiau informacijos buvo kviečiami registruotis ir gauti naujienlaiškį, kad kelionės jau pradedamos vykdyti.

Planuota, kad laivas „Raketa“ į Nidą plauks ketvirtadienio, penktadienio ir šeštadienio rytais, o atgal grįš ketvirtadienio, penktadienio ir sekmadienio vakarais.

[susije_video kurie=””]

Kaip pavyko sužinoti portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams, laivas jau plaukioja Nemunu, bet pirmasis techninis jo patikrinimas vandenyje įvyko tik šį trečiadienį ir laivo įgulai tiesiog pritrūko laiko iki galo techniškai paruošti laivą iki suplanuoto pirmojo reiso, kad būtų maksimaliai užtikrintas keleivių saugumas.

Planuose yra ir vienas techninis plaukimas be bilietus įsigijusių keleivių, tačiau kokiu maršrutu jis vyks ir ar yra tikimybė, kad ši savaitgalį „Raketa“ visgi pasirodys Nidoje, laivo atstovai atskleisti nenorėjo.

Žadama, kad daugiau informacijos apie reisų atnaujinimą laivu „Raketa“ bus paskelbta šį savaitgalį arba kitos savaitės pradžioje, o naujienų agentūra BNS, percituodama lrt.lt šaltinį teigė, kad pirmasis plaukimas startuos kitą savaitę – birželio 13 dieną. Naujienų portalų lrt.lt įmonės „Vandens kelias“ vadovas Nerijus Šilgalis tvirtino, kad kelionę laivu iš Kauno į Nidą teko atidėti dėl formalumų, nes dėl didelio darbų krūvio nepavyko gauti visų reikiamų leidimų.

Rekonstruotas greitaeigis keleivinis laivas „Raketa“ Nemunu vėl pradės kursuoti po aštuonerių metų pertraukos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA