Smarkiai sumuštos merginos operacija Kaune pavyko, bet yra kitų bėdų | Kas vyksta Kaune

Smarkiai sumuštos merginos operacija Kaune pavyko, bet yra kitų bėdų

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/06/05 17:02
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikose toliau gydoma 17-etė mergina, kuriai teko itin sunkus išbandymas – mergina buvo žiauriai sumušta, o vėliau ją bandyta išžaginti. Po antradienį atliktos operacijos merginos fizinė būklė gerėja – medikai trečiadienį konstatavo, kad operacija pavyko sklandžiai. Tiesa, psichologines traumas išgydyti bus kur kas sudėtingiau.

Antradienį merginai buvo atlikta žandikaulio operacija, kuri truko apie tris valandas. Medikai metalo plokštelėmis dviejuose vietose sutvirtino lūžusį žandikaulį.

Po smūgių krušos mergina neteko vieno danties. Dar keli buvo išjudinti iš savo vietų, tačiau medikai nustatė, kad jie sugis ir toliau atliks savo funkciją.

Kol kas neaišku, ar merginai prireiks plastikos chirurgų pagalbos. Tai bus sprendžiama, kai sugis operacijos randai. Planuojama, kad mergina Kauno klinikose praleis dar maždaug savaitę. Teismo medicinos ekspertai merginai konstatavo nesunkų sveiktos sutrikdymą, tačiau šis sprendimas gali keistis.

Reikia psichologo pagalbos

Merginos ir jos šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas teigė, kad nukentėjusiajai merginai iki šiol nėra suteikta psichologinė pagalba. Šiuo metu apie nelaimės dieną ji kalba itin nenoriai.

„Iki šiol merginai nebuvo suteikta psichologinė pagalba. Ji labai išgyvena – jos psichologinė būklė yra labai labai bloga. Jei tik kalba pakrypsta apie tą vakarą – iš karto ašaros. Tėtis pasakojo, kad jei tik bandoma kalbėti apie nelaimę, iškart pasipila ašaros“, – pasakoja M. Vasiliauskas.

„Gegužės 31-ą dieną buvo gauta išvada, kurioje teigiama, kad šiuo metu merginai padaryti sužalojimai gali būti kvalifikuojami kaip nesunkūs. Pabrėžiame, kad tai gali keistis, nes galutinę išvadą pateiks teismo medicinos ekspertas, kai gydymas bus baigtas. Bus galutinis įvertinimas, o dabar gauta išvada, kad sužalojimus nesunkus. Be to, kvalifikavimas tarp „nesunkus“ ir „nežymus“ yra labai didelis“, – DELFI teigė Ignė Rotautaitė–Pukenė, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą (BK 138 straipsnis) gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tuo tarpu už nežymų sveikatos sutrikdymą (BK 140 straipsnis) gali grėsti maksimali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Sekmadienį merginą Kauno klinikose aplankė ir išrinktasis Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šventė baigėsi labai liūdnai

DELFI primena, kad gegužės 25-ąją 10-ą klasę baigiantys moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje. Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo. Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos.

Galiausiai gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje, neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.

Atvažiavo ir padarė žiaurų nusikaltimą

„Šiek tiek pagerėjo, tačiau jaučia didelį stresą, baimę. Tiesiog ji yra labai išsigandus“, – sunkiai žodžius rinka merginos tėvas, sutikęs su DELFI pasidalinti tragiškos dienos prisiminimais.

Ankstų rytą, apie 5.45 val. tėvas sulaukė skambučio. Skambinta iš dukros numerio, tačiau kalbėjo ne dukra, o jos draugė. Mergina pranešė apie nelaimę.

„Suskambo telefonas. Žiūriu, dukra skambina. Dar pagalvojau, kaip anksti skambina“, – DELFI pasakojo tėvas. Dukra į sodybą išvažiavo su draugais. Ten šventė vyko jau ne pirmą kartą ir viskas vykdavo sklandžiai. Deja, šis kartas buvo kitoks.

„Aš iš karto išvažiavau ir sulaukiau dar vieno skambučio – skambino kažkokia moteris ir pasakė, kad važiuoti tiesiai į Tauragės ligoninę. Ir ten aš ją pamačiau… Buvo suleisti vaistai, sunkiai kalbėjo, tik nuolat kartojo, kad labai šalta… Veidas buvo smarkiai sumuštas, nusėtas mėlynėmis… Tauragėje ji buvo perkelta į reanimaciją, ten jau manęs neleido. Tada ji buvo pervežta į Kauną“, – sunkiai žodžius rinko tėvas.

Vyras pasakoja, kad vaikiną, kuris įtariamas sunkiu nusikaltimu, į šventę pakvietė merginos. „Aš jo nežinau. Tik žinau, kad jis iš Jurbarko. Žinau, kad ne ji, o draugės jį pasikvietė“, – pasakoja vyras.

Po apklausos kovos menus propaguojantis vaikinas buvo paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždėta apykojė. „Iš tiesų baisoka, bet ką daryti?“, – neslėpė tėvas sužinojęs, kad įtariamasis laisvai vaikšto gatvėmis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA