Aleksote atidarytas pirmas naujas parkas | Kas vyksta Kaune

Aleksote atidarytas pirmas naujas parkas

R. Tenio nuotr.

Kaunas ir toliau tvarkosi, o prie to svariai prisideda ir verslas. Trečiadienį Aleksote buvo atidarytas naujas modernus, beveik 2 ha plotą užimantis parkas. Žaliąją laisvalaikio zoną savo lėšomis įrengė ir sutvarkė bendrovė „Centromera“, o miesto savivaldybė prisidėjo prie laisvalaikio infrastruktūros parke įrengimo.

Parko atidaryme dalyvavo ir Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris teigė, kad tokio mąsto verslo iniciatyvos yra labai sveikintinos: „Labai gerai, kad verslas nusprendė vystant kvartalą pažiūrėti plačiau ir suinvestuoti į aplinkos kūrimą, dabar nereikės to daryti miestui. Taip jau yra gyvenime: jeigu verslas nepadaro, turi padaryti miestas.“

Per paskutinius du metus tai jau ketvirtas Kaune sutvarkytas parkas ir pirmas toks verslo iniciatyva. „Negyvenčiau Vičiūnuose – ir aš čia norėčiau gyventi“, – „Centromera“ pranešime spaudai cituojamas miesto meras.

Parkas įrengtas greta daugiabučių kvartalo „Parko apartamentai“, ant Veiverių ir Šeštokų gatvių kampo, tačiau čia galės laisvai lankytis visi kauniečiai ir miesto svečiai. Jis taps miesto nuosavybe, kai tik bus sutvarkyti visi reikalingi dokumentai.

Naujo Aleksoto parko vieta / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Ypač džiugiai šią naujieną sutiko Aleksoto bendruomenė, nes šiame Kauno mikrorajone parko iki šiol nebuvo. „Dabar svarbiausi kriterijai renkantis būstą yra ramybė, žaluma, sutvarkyta ir tinkamai išplėtota aplinka bei infrastruktūra bei galimybė kuo greičiau pasiekti miesto centrą, – sakė bendrovės „Centromera“ direktorius Artūras Jurša.

– Kurdami „Parko apartamentus“ išpildėme visas šias sąlygas, o pagrindiniu akcentu tapo greta esantis parkas. Kita vertus, norėjosi prisidėti ir prie Kauno tvarkymo bei puoselėjimo, ką šiuo metu taip aktyviai daro savivaldybė, todėl nusprendėme jį padovanoti miestui.“

Anot kauniečio architekto Vyganto Alaunės, tokios viešosios laisvalaikio erdvės kaip parkai dabar miestui yra itin svarbios. „Žmonės dabar dirba daug ir ilgai, daug laiko praleidžia biuruose, tad vakare po darbo jiems reikia aktyvesnės fizinės veiklos, pabuvimo arčiau gamtos. Todėl labai svarbu, kad parkai būtų tinkamai sutvarkyti, čia būtų reikiamo inventoriaus, geras apšvietimas, kad būtų galima laiką leisti ir vakare. Tokių parkų kaip Aleksote atsiradimas miestui suteikia labai daug pridėtinės vertės ir gerina miestiečių gyvenimo kokybę“, – sakė architektas.

Parke įrengta vaikų žaidimų aikštelė, lauko treniruokliai, paplūdimio tinklinio aikštelė, vietos dviračiams pastatyti, dviračių takai. Verslo lėšomis sutvarkyti takeliai, suoliukai, apšvietimas, investuota į augalų priežiūrą. Taip pat pasirūpinta administravimu, statybos projektu, darbų pridavimu.

Savivaldybė prie parko įrengimo prisidėjo nupirkdama sporto ir vaikų žaidimų inventorių. Į miesto parko tvarkymą privatus verslas iš viso investavo 242 tūkst. eurų, dar 310 tūkst. eurų kainavo naująjį kvartalą rėminančių, miestui priklausančių gatvių sutvarkymas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA