Mokesčių mokėtojams – paskutinis šansas iš VMI | Kas vyksta Kaune

Mokesčių mokėtojams – paskutinis šansas iš VMI

BNS 2019/06/05 12:47
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) perspėja, kad liko mažiau nei mėnuo deklaruoti praeityje pamirštas pajamas ir sumokėti mokesčius be jokių delspinigių ar baudų. VMI teigia, kad nepasinaudojusių šia galimybe laukia baudos.

„Mes buvome suspendavę mokestinių patikrinimų vykdymą, juos darėme tik išskirtiniais atvejais. Visgi, tom galimybėm nepasinaudojus, viskas turi kitą pusę. Tai savo prioritetu antrąjį pusmetį VMI kontrolės padaliniai laikys pareigą užtikrinti, kad tie, kurie neįsiklausė į raginimus, už tai sulauks atitinkamų pasekmių“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė VMI viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas.

Anot jo, VMI bus reikli, taikydama baudas neatsiskleidusiems mokesčių mokėtojams. „Mes nesakome, kad visai nebus susitarimų ar kad visais atvejais bus maksimalios baudos. Tačiau mūsų sprendimai kryps į reiklesnę pusę. Mokesčių inspekcija bus objektyvi ir tuo pačiu metu reikli“, – teigė jis.

Jo teigimu, bauda priklausys nuo bazės – kiek buvo nuslėpta pajamų ir mokesčių, ji gali siekti iki 50 proc. pažeidimo sumos.

Per keturis šių metų mėnesius vienkartine galimybe atsiskleisti pasinaudoję gyventojai ir įmonės deklaravo 5,25 mln. eurų papildomai mokėtinų mokesčių.

Deklaruoti pajamas ir sumokėti mokesčius be delspinigių ar baudų galima iki liepos 1 dienos. Ateityje mokesčių mokėtojai tokios galimybės nebeturės.

Norėdami pasinaudoti šia galimybe, mokesčių mokėtojai iki liepos turi pateikti arba patikslinti savo deklaracijas už 2014-2018 metus arba, jei pageidauja, už visus penkerius metus ir deklaruoti anksčiau pamirštas pajamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA