G. Nausėda Kaune parodė dėmesį žiauriai sumuštai merginai | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda Kaune parodė dėmesį žiauriai sumuštai merginai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Tauragės rajone smarkiai sumušta ir Kauno klinikose šiuo metu gydoma paauglė sulaukė aukščiausių šalies politikų dėmesio. Septyniolikmetę gydymo įstaigoje aplankė išrinktasis šalies prezidentas Gitanas Nausėda.

Kaip rašo naujienų portalas kauno.diena.lt, G. Nausėda sekmadienį Kauno klinikose apie 20 minučių bendravo su mergina akis į akį, o po to apie jos būklę kalbėjosi ir su medikais.

„Išrinktasis prezidentas domėjosi, kas laukia mūsų pacientės, kokios gali būti pasekmės, teiravosi, ar nereikia pagalbos“, – portalui kauno.diena.lt sakė Kauno klinikų vadovas profesorius Renaldas Jurkevičius, pridūręs, kad G. Nausėdos prašymu informacija apie nukentėjusiosios būklę taip pat teikta vakar ir šiandien.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ikiteisminis tyrimas dėl nepilnametės sužalojimo ir galimo pasikėsinimo išžaginti gegužės 26 d. pradėtas Tauragės apskrities vyriausiajame policijos komisariate, gavus pranešimą, kad Tauragės rajone esančiame Keterių kaime sodyboje vaikinas smurtavo prieš nepilnametę.

Pagalbos prašę merginos iš Jurbarko artimieji socialiniame tinkle skelbė, jog nusikaltimas įvykdytas klasės vakarėlio metu, o dešimtokė buvo sunkiai sužalota: jai pažeista trachėja, traumuotas kaklas, sulaužytas žandikaulis bei išmušti dantys. Iš Tauragės ligoninės mergina greit pervežta gydyti į Kauno klinikas.

Įtariamasis buvo neblaivus – po nusikaltimo jam nustatytas 1,12 promilės girtumas. Savo kaltės jis nepripažįsta, o penktadienį vykusiame teismo posėdyje dėl kardomųjų priemonių pasinaudojo teise parodymų neduoti.

„Kardomosios priemonės paskirtos dviejų mėnesių laikotarpiui, uždraudžiant įtariamajam išeiti iš namų ir tai kontroliuojant elektroninėmis stebėjimo priemonėmis“, – spaudos konferencijoje praėjusį penktadienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Aurelijus Stanislovaitis.

Portalas 15min.lt skelbė, jog įtariamojo motina priklausė Darbo partijai bei buvo jos tarybos narė, tačiau savo narystę partijoje sustabdė. A. Stanislovaitis sakė, kad yra grasinama, kurstoma smurtauti prieš įtariamojo šeimą bei tyrimą vykdančią prokurorę. Jis įspėjo, kad tokie veiksmai sulauks teisinių pasekmių.

Vaikinas buvo sulaikytas, o vėliau paleistas iš laikinojo sulaikymo paskyrus kelias kardomąsias priemones. Prokuratūra praėjusios savaitės pabaigoje teigė, kad tyrime renkami visi reikalingi duomenys, kad nusikaltimas būtų ištirtas kuo objektyviau ir greičiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA