G. Nausėda tikisi, kad S. Skvernelis ir toliau liks premjeru | Kas vyksta Kaune

G. Nausėda tikisi, kad S. Skvernelis ir toliau liks premjeru

BNS 2019/06/04 10:28
R. Tenio nuotr.

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad premjeras Saulius Skvernelis turėtų likti pareigose po jo inauguracijos, bet neatmeta ir kitų variantų.

„Manau, kad (S. Skvernelis) turėtų prisiimti atsakomybę už likusius pusantrų metų“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

G. Nausėdos teigimu, jo prioritetas bus Vyriausybės stabilumas.

„Labai tikiuosi, kad jis ir pats dės pastangas, kad liktų Vyriausybės vadovo poste. Tačiau, jei susiklostytų kitokia situacija ir aš matysiu, kad noro dirbti yra per mažai, arba yra kažkokių kitokių tikslų, kurie lemtų, kad Vyriausybė bus laikina arba nestabili, be abejo, tokiai Vyriausybei ar premjerui pritarti aš negalėsiu“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

„Nepakeičiamų žmonių nebūna ir Lietuvoje tikrai galima rasti ir daugiau kandidatų premjero pozicijai užimti, tačiau pirmasis variantas, pirmasis pasirinkimas būtų tai, kad šita Vyriausybė tęstų tuos darbus, kuriuos yra pradėjusi ir įgyvendintų tuos pažadus“, – sakė G. Nausėda.

Išrinktasis prezidentas taip pat sakė, kad aktyviai dalyvaus parenkant ministrus ir reikalaus iš kandidatų reikiamos kvalifikacijos.

Valdantieji „valstiečiai“ dėl koalicijos šiuo metu derasi su „socialdarbiečiais“, „tvarkiečiais“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų frakcijos atstovais.

S. Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad atsistatydins iš premjero pareigų, jei nepateks į antrąjį prezidento rinkimų turą, bet paskutiniu metu ėmė kalbėti, kad gali likti poste.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA