„Adform kiemelis“ pradeda sezoną – atidarymas vyks net tris vakarus iš eilės | Kas vyksta Kaune

„Adform kiemelis“ pradeda sezoną – atidarymas vyks net tris vakarus iš eilės

„Adform kiemelio“ nuotr.

Trumpas lietuviškos vasaros sezonas įpareigoja renginių organizatorius kaip reikiant pasistengti: šiltais vakarais po atviru dangumi galime džiaugtis neilgai, todėl kiekvienas savaitgalis turi būti išnaudotas ir suplanuotas iki smulkmenų. Miestiečių džiaugsmui tokią koncertų ir renginių erdvę jau tris vasaras iš eilės puoselėja „Adform kiemelis“, įsikūręs Kauno senamiesčio širdyje, šalia pačios Kauno rotušės.

Praėjusią vasarą virš 30 renginių surengusi ir apie 20000 lankytojų pritraukusi „Adform kiemelio“ komanda žada stebinti ir šiemet: vien atidarymo šurmulys vyks net tris vakarus: nuo birželio 13 iki birželio 15 d. „Norime visus pasveikinti su mokslo metų pabaiga ir atostogų sezono pradžia“, – švęsti vasarą kviečia organizatoriai.

Renginio „Adform kiemelyje“ akimirka / „Adform kiemelio“ nuotr.

Pradės Andrius Tapinas, užbaigs „Flying Saucer Gang“

Tik aplankius „Adform“ kiemelį, jo erdvė sužavi savo autentiška aplinka: tai vienas seniausių pastatų kompleksų Kaune, statytas panašiu metu kaip ir Kauno rotušė. Daug skirtingų laikotarpių menantis kiemelis talpino ir pašto arklių stotį, ir laikiną caro kelionių rezidenciją, vėliau čia veikė Pašto, telekomunikacijų ir informatikos muziejus.

Po rekonstrukcijos erdvė pritaikyta renginiams, kurie išsiskiria savo kokybe bei įvairove: nuo pokalbių šou iki gyvo garso koncertų, nuo visiems žinomų scenos vilkų iki subtilių naujovių. Kadaise palengva įsibėgėjusi, šiandien „Adform kiemelio“ scena jau yra šiltojo sezono renginių lyderė. „Kauno publika yra labai įvairi, todėl norisi kažką pasiūlyti kiekvienam. O viską jungianti ir kiekvieno įvertinama grandis yra pati kiemelio atmosfera: įdomi istorija, jaukus senamiesčio kontekstas ir šiek privatumo“, – pasakoja „Adform kiemelio“ vadovė Dovilė Dargužaitė ir pažada, kad birželio 13-15 dienomis vyksiantis atidarymas taip pat subalansuotas taip, kad laiką gerai praleistų kiekvienas.

„Adform kiemelyje“ dainuojanti Jazzu / „Adform kiemelio“ nuotr.

„Pradėsime birželio 13 d. (ketvirtadienį) nuo „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“ šou. A. Tapino vizitus Kaune jau pamėgo ne tik miestiečiai, bet ir pats Andrius, negailintis komplimentų Kauno publikai, kuri sukuria nepamirštamą atmosferą.

Birželio 14 d. (penktadienį) sudrebinsime senamiestį su nuotaikingiausia ir labiausiai šokdinančia iš vietų grupe „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Na, o birželio 15 d. (šeštadienį) renginys skirtas jaunimui su jų jau pamiltu „TrapFest“. Čia ant scenos lips net septynios grupės ir atlikėjai: „Flying Saucer Gang“, „OG Version“, „Mad Money“, „Free Finga“, „Keanu Blunt“, „Chainsaw Luke“ ir „Fury“. Šis renginys jau tapo reiškiniu, kuris puoselėja šviežią, bet vis augančią „trap“ muzikos kultūrą Lietuvoje“, – pasakoja. D. Dargužaitė.

Kauno publika kasmet aktyvėja

Išvardinti renginiai – tik sezono pradžia. Apsilankyti koncerte ar kitokiame renginyje „Adform kiemelis“ kvies bene kiekvieną savaitę. „Galiu išduoti paslaptį: birželio 29 d. kiemelyje laukiame įspūdingo JAZZU gyvo garso koncerto. Jeigu nesnausite, gal dar rasite bilietų“, – intriguoja D. Dargužaitė.

Renginiai „Adform kiemelyje“ / „Adform kiemelio“ nuotr.

„Jau seniai supratome, kad kokybiškiems renginiams publikos atsiras visada. Žmonės vis labiau aktyvėja, ieško, kaip prasmingai praleisti laiką, susirenka ir sukuria kažką nuostabaus. Tai mus labiausiai ir įkvepia nesustoti“, – šypsosi renginių sūkuryje gyvenanti organizatorė.

Paklausus, ar nuotaikos nesugadina kartais aplankanti lietus, „Adform kiemelio“ komanda šypsosi. „Būna dienų, kad žada lietų ar net škvalą, tada visą dieną budime su programėlėmis, sekame debesis ir dažniausiai… mums pasiseka! O jei ir nukrenta pora lašų, tai įkaitusiai publikai dažniausiai nesutrukdo“.

Daugiau informacijos apie artimiausius renginius „Adform kiemelyje“ galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA