Smogus karščio bangai, kauniečiai nugulė paplūdimius | Kas vyksta Kaune

Smogus karščio bangai, kauniečiai nugulė paplūdimius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį termometro stulpeliams užkopus į šiemet dar neregėtas aukštumas, atitinkamai reagavo ir kauniečiai. Sukaitę gyventojai ieškojo atgaivos prie vandens telkinių, populiarūs pliažai prisipildė šiluma bei vasaros pramogomis besimėgaujančių žmonių.

„Kas vyksta Kaune“ fotografui šiandien užsukus į Lampėdžio ežero ir Kauno marių paplūdimius, žmonių čia tikrai netrūko. Pirmąją tikrai karštą vasaros dieną būriai kauniečių suskubo atidaryti maudynių sezoną.

Daugelis kaitinosi tingiai išsitiesę ant smėlio, o kai kurie įdegį „gaudė“ mintimis panirę knygos puslapiuose. Ne vienas išdrįso mušti karštį ir nėręs į vandenį, nors jis dar nėra labai šiltas. Naujausią informaciją apie Kauno ir kitų populiarių vandens telkinių bei upių temperatūrą, beje, rasite čia.

Tuo metu „Kas vyksta Kaune“ primena, kad išsidrėbti paplūdimyje ir pasiturkšti vandenyje progų šią savaitę dar bus. Kaip jau skelbta, antradienį oras kaito iki 27 laipsnių šilumos ir net daugiau, karščio negailės ir ateinančios dienos.

Trečiadienio naktį bus galimybė mėgautis žvaigždėmis: danguje – nei vieno debesėlio. Atvės vos iki 17-19 laipsnių šilumos, pūs 6 m/s vėjas. Dieną saulę retsykiais uždengs vienas kitas debesis, įšils iki 29 laipsnių aukščiau nulio.

Ketvirtadienio naktis numatoma dar šiltesnė – 19-20 laipsnių. Dieną, nors ir bus giedra, ims kilti vėjas, 29 laipsnių kaitrą kiek apmalšins 13 m/s vėjas. Vakare atvės iki 25 laipsnių, debesis ims raižyti žaibai, o žemę sudrėkins lietus.

Panašus oras, kaip ketvirtadienį vakare, bus ne tik penktadienį, bet ir visą savaitgalį. Nors dieną kaitins 27 laipsniai šilumos, numatomos liūtys su žaibais, pūs 9-11 m/s vėjas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA