Negailestingai sumuštos merginos advokatas apie bylą: protu nesuvokiama, jei iš tiesų taip bus | Kas vyksta Kaune

Negailestingai sumuštos merginos advokatas apie bylą: protu nesuvokiama, jei iš tiesų taip bus

delfi.lt / Paulius Garkauskas 2019/06/04 17:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno klinikose ir toliau gydoma 17-etė mergina, kuriai teko itin sunkus išbandymas – mergina buvo žiauriai sumušta, o vėliau ją bandyta išžaginti. Antradienį merginai buvo atlikta žandikaulio operacija, kuri truko apie tris valandas.

Prognozės šokiravo

Pradžioje merginos ir jos šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas teigė, kad kalbama apie sunkius sužalojimus, tačiau dabar viskas krypsta link to, kad gali būti konstatuotas „nežymus sveikatos sutrikdymas“.

„Kelia labai daug abejonių skleidžiami duomenys, kad gali būti konstatuotas nežymus sveikatos sutrikdymas. Tai yra protu nesuvokiama, jei iš tiesų taip bus. Man tai yra nesuprantama. Tai yra visiškas absurdas ir nekompetencija. Jei iš tiesų byloje bus tokie duomenys, tai mes nedelsdami imsimės veiksmų“, – pasipiktinimo neslėpė M. Vasiliauskas.

Kita vertus, daug kalbama apie fizinius merginos sužalojimus, tačiau itin svarbūs ir emociniai išgyvenimai. „Gydymas toliau bus tęsiamas. Be to, prireiks ir psichologo pagalbos. Mergaitės psichologinė būklė tikrai labai sunki. Ji nuolat verkia, labai išgyvena. Šiandien buvo atlikta operacija, todėl apie išleidimą negali būti nė kalbos. Kol kas neaišku, ar prireiks papildomų operacijų“, – teigė M. Vasiliauskas.

Kol mergina gydoma Kaune, Jurbarke apklausiami nusikaltimo liudininkai. Merginą po įvykio trumpai apklausė policijos pareigūnai, nes dėl sužalojimų ji negalėjo kalbėti. Ikiteisminio tyrimo teisėjas merginos kol kas neapklausė – laukiame medikų leidimo tai padaryti.

„Vyko tik pirminė policijos pareigūnų apklausa. Dabar viskas priklauso nuo medikų, kad jie leis merginą apklausti“, – sako M. Vasiliauskas.

Skirtumas tarp „nesunkus“ ir „nežymus“ – didžiulis

Tuo tarp pirminės apklausos metu įtariamasis vaikinas neigė savo kaltę, o kuomet buvo skirtos griežtesnės kardomosios priemonės jis pasinaudojo savo teise ir apskritai atsisakė duoti parodymus.

Prokuratūra tikina, kad viešoje erdvėje pasklido labai daug netikslios informacijos, susijusios su šia byla. Pirmiausia kalbama apie merginos sužalojimus. „Visų pirma tai sprendžia ne prokuroras. Tai daro teismo medicinos ekspertas. Gegužės 31-ą dieną buvo gauta išvada, kurioje teigiama, kad šiuo metu merginai padaryti sužalojimai gali būti kvalifikuojami kaip nesunkūs. Pabrėžiame, kad tai gali keistis, nes galutinę išvadą pateiks teismo medicinos ekspertas, kai gydymas bus baigtas. Bus galutinis įvertinimas, o dabar gauta išvada, kad sužalojimus nesunkus. Be to, kvalifikavimas tarp „nesunkus“ ir „nežymus“ yra labai didelis“, – DELFI teigė Ignė Rotautaitė–Pukenė, Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą (BK 138 straipsnis) gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Tuo tarpu už nežymų sveikatos sutrikdymą (BK 140 straipsnis) gali grėsti maksimali dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Šventė baigėsi žiauriu nusikaltimu

DELFI primena, kad gegužės 25-ąją 10-ą klasę baigiantys moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje. Pradžioje viskas vyko sklandžiai, už nepilnamečius buvo atsakingas vienas pilnametis asmuo. Įvykiai bloga linkme pakrypo, kai į sodybą atvažiavo vaikinai, kuriuos pakvietė šventusios merginos.

Galiausiai gegužės 26-osios paryčiais, apie 4.30 val., policija gavo pranešimą, kad kaimo turizmo sodyboje neblaivus nepilnametis (gim. 2001 m.), naudodamas fizinį smurtą, pasikėsino išžaginti nepilnametę (gim. 2002 m.).

Vaikinui nustatytas 1,12 prom. girtumas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas yra Jurbarko politikės sūnus. DELFI žiniomis, jis kaltę neigia, tačiau liudininkų apklausų pakako, kad jam būtų pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 149 straipsnio 3 dalį.

Atvažiavo ir padarė žiaurų nusikaltimą

„Šiek tiek pagerėjo, tačiau jaučia didelį stresą, baimę. Tiesiog ji yra labai išsigandus“, – sunkiai žodžius rinka merginos tėvas, sutikęs su DELFI pasidalinti tragiškos dienos prisiminimais.

Ankstų rytą, apie 5.45 val., tėvas sulaukė skambučio. Skambinta iš dukros numerio, tačiau kalbėjo ne dukra, o jos draugė. Mergina pranešė apie nelaimę. „Suskambo telefonas. Žiūriu, dukra skambina. Dar pagalvojau, kaip anksti skambina“, – DELFI pasakojo tėvas.

Dukra į sodybą išvažiavo su draugais. Ten šventė vyko jau ne pirmą kartą ir viskas vykdavo sklandžiai. Deja, šis kartas buvo kitoks. „Aš iš karto išvažiavau ir sulaukiau dar vieno skambučio – skambino kažkokia moteris ir pasakė, kad važiuoti tiesiai į Tauragės ligoninę. Ir ten aš ją pamačiau… Buvo suleisti vaistai, sunkiai kalbėjo, tik nuolat kartojo, kad labai šalta… Veidas buvo smarkiai sumuštas, nusėtas mėlynėmis… Tauragėje ji buvo perkelta į reanimaciją, ten jau manęs neleido. Tada ji buvo pervežta į Kauną“, – sunkiai žodžius rinko tėvas.

Vyras pasakoja, kad vaikiną, kuris įtariamas sunkiu nusikaltimu, į šventę pakvietė merginos. „Aš jo nežinau. Tik žinau, kad jis iš Jurbarko. Žinau, kad ne ji, o draugės jį pasikvietė“, – pasakoja vyras.

Po apklausos kovos menus propaguojantis vaikinas buvo paleistas. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždėta apykojė. „Iš tiesų baisoka, bet ką daryti?“ – neslėpė tėvas sužinojęs, kad įtariamasis laisvai vaikšto gatvėmis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA