Vokietijos įmonė šalia Kauno investavo dar 2,7 milijono eurų | Kas vyksta Kaune

Vokietijos įmonė šalia Kauno investavo dar 2,7 milijono eurų

„Hegelmann Logistics“ nuotr.

Vokietijos kapitalo bendrovė „Hegelmann Logistics“ tęsia logistikos centro plėtrą, prie Kauno ties magistrale į Klaipėdą duris atveria naujas 5300 kv. m sandėlis. Šis atidarymas žymi ir antrojo logistikos centro statybų etapo įgyvendinimą, į kurį bendrovė investavo 2,7 mln. eurų. Bendros planuojamos investicijos sieks 20 mln. eurų.

„Logistikos centro plėtrą įgyvendiname kaip ir numatyta – beveik prieš dvejus metus paskelbėme apie savo planus, o dabar atidarome antrąjį sandėlio pastatą. Šiuo metu pirmasis sandėlis yra pilnai užpildytas, dėl antrojo vedame derybas su keliomis gamybos ir prekybos įmonėmis“, – bendrovės pranešime spaudai cituojamas Andrius Šumskis, „Hegelmann Logistics“ logistikos centro direktorius.

Naujo sandėlio pastatas atitinka A energinę naudingumo klasę, jo plotas siekia 5300 kv. m, o lubų aukštingumas yra 17 m – teoriškai jame būtų galima susandėliuoti 8 mln. pieno pakelių. Šiame sandėlyje bus sukurta 20 naujų darbo vietų. Antrajame etape, nurodoma pranešime, papildomai įdiegti sprendimai, leidžiantys efektyviau sandėliuoti klientų prekes, išplėsti paslaugų spektrą.

„Šalyje ir visame regione augant internetinei prekybai, pastebėjome didėjantį poreikį naujoms paslaugoms. Todėl pradedame teikti individualizuotas paslaugas elektroninėms parduotuvėms – vykdysime prekių atrinkimą, etikečių klijavimą, perpakavimą, taip pirmieji rinkoje teiksime kliento laikomų atsargų likučio valdymą, prekių papildymo užsakymą, pristatymą galutiniam klientui ir kita“, – sako A. Šumskis.

Pasak logistikos centro direktoriaus, rinkoje logistikos paslaugų poreikis tebėra augantis, tačiau tuo pačiu metu reikalavimai taip pat didėja. Šiuolaikiškas logistikos centras privalo būti lankstus, teikti kompleksiškas paslaugas, sudaryti galimybes sandėliuojamas atsargas stebėti ir valdyti per nuotolį. Realiai toks centras gali atlikti didžiąją dalį įmonės tiekimo skyriaus funkcijų, taigi klientams lieka koncentruotis į pagrindines savo veiklas.

„Hegelmann Logistics“, primenama pranešime spaudai, iš viso yra numatyti šeši projekto įgyvendinimo etapai, visas kompleksas bus 38 tūkst. kv. m ploto, jame bus sukurta 100 darbo vietų. Šiuo metu jau pastatyta 10 943 kv. m – tai trečdalis viso logistikos centro. Komplekse statomi ne tik sandėliai, netrukus duris atvers ir 4000 kv. m ploto biurų pastatas, kuriame dirbs „Hegelmann Transporte“ darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA