Liudytojus sukrėtęs įvykis – Kaune pagrobtas sunkvežimis ir jo vairuotojas | Kas vyksta Kaune

Liudytojus sukrėtęs įvykis – Kaune pagrobtas sunkvežimis ir jo vairuotojas

RASITA KUNIKAUSKAITĖ, DOMINYKAS BIRŽIETIS 2019/06/03 20:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio rytą Kauną sukrėtė nelaimė, kuri primena veiksmo filmo ištrauką. Tiesa, sunkvežimio ir jo vairuotojo pagrobimas Neveronių kaime yra realus, o liudininkų akyse sumuštas vyras vis dar yra dingęs.

Sekmadienį su portalu „Kas vyksta Kaune“ susisiekė gegužės 29 dieną incidentą matęs vyras. Jo teigimu, Neveronių kaime, kuris įsikūręs visai šalia Kauno, įvyko nelaimingas įvykis, o nuo tos dienos galvoje sukasi tik viena mintis: „ar sunkvežimio vairuotojas dar gyvas?“

„Sudaužė ir įgrūdo į mašiną“

Įvykį matęs vyras vaizdo pamiršti negalės, ko gero, visą gyvenimą. Kaip jis pasakoja, nelaimė įvyko prieš darbovietės langus: sunkvežimio vairuotojas įsiruošė į kelionę, visgi, nuvažiavęs link Neveronių kapinių, apsisuko ir sustojo ties darboviete. „Gal kažkas jam sutrukdė, kad nevažiuotų“, – mintis dėsto portalo skaitytojas.

Vairuotojui išlipus iš transporto priemonės, prie vairuotojo privažiavo „Volkswagen Passat“ markės automobilis, iš jo iššokę asmenys stengėsi vyrą įsisodinti į automobilį, visgi, sulaukę pasipriešinimo, paleido į darbą kumščius ir vairuotojas vis vien atsidūrė transporto priemonėje, kuri netruko nurūkti link miško. „Sudaužė ir įgrūdo į mašiną“, – matytu vaizdu dalinasi liudytojas.

Situacija tuo nesibaigė. Kaunietis pasakoja, kad po penkių minučių iš kitos pusės atvažiavo autobusiukas, iš kurio išlipęs vyras įsėdo į sunkvežimį ir jį pavogė. Tuomet kolegos iškart paskambino pareigūnams.

Nuo trečiadienio jokių žinių

Pagrobto vairuotojo bendradarbiai iškart po matyto vaizdo ėmė bendradarbiauti su pareigūnais. Visgi, situacija kol kas pasistūmėjo nedaug. „Sunkvežimio GPS, kuris padeda darbdaviui stebėti, kur yra jo įmonei priklausanti transporto priemonė, išjungtas“, – pasakoja kaunietis.

Anot vyro, į darbovietę buvo atvažiavę du policijos ekipažai, jie porą valandų užtruko apklausdami kitą liudininką. O ketvirtadienį, darbuotojams nuvežus vaizdo kameromis užfiksuoto įvykio įrašus, pareigūnai papasakojo, kad vakarykštė paieška Neveronių miške buvo bevaisė.

„Taip graužia sąžinė, nuo ketvirtadienio apie jį galvoju: „ar gyvas, ar negyvas“, nors ir nepažįstu žmogaus. Policija susirinko visą reikiamą informaciją, bet tik pasakė, kad nerado nei fūros, nei vairuotojo. Gal žmogus dar gyvas, duok Dieve“, – teigia liudininkas.

Sekmadienį susisiekus su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu (VPK), pareigūnai patvirtino, kad pranešimas apie šį įvykį gautas gegužės 29 dieną, apie 10.50 val. Dėl nelaimės pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Įmonė vertėsi automobilių verslu

Nors su „Kas vyksta Kaune“ savaitgalį susisiekęs vyras nenorėjo nurodyti nei savo vardo, nei bendrovės, kurioje dirba, pavadinimo, jo minėtu adresu veikia šokolado ir konditerinių glaistų gamintoja UAB „Meškėnas“.

Kompanijos vadovas Vidas Šaparnis, kuris nelaimės metu buvo komandiruotėje, tačiau, portalo žurnalistus patikino, kad įvykis susijęs ne su „Meškėnu“, o su automobilių verslu, jų ardymu greta užsiimančia įmone. Galima manyti, kaip tik čia ir dirba pirmasis „Kas vyksta Kaune“ liudininkas.

„Ta automobilių bendrovė veiklą pradėjo pernai, mačiau, ten buvo ir kazachų, ir visko, betvarkė pas juos buvo, varikliai mėtėsi. Dienos metu mūsų darbuotojai stovėjo ant rampos ir matė, kaip viskas nutiko. Mūsų sargai, kiek žinau, greit informavo policiją apie tą įvykį“, – pasakojo pašnekovas, pridūręs, kad kriminalistų privažiavo tikrai daug.

„Man pasakojo, kad sunkvežimiui užtvėrė kelią lengvasis automobilis, ištraukė vairuotoją, jį mušė ir įsimetę nusivežė link miškų. Paskui privažiavo kitas automobilis, žmogus sėdo ir nuvarė tą vilkiką“, – situaciją kaimynų akimis nusakė V. Šaparnis.

Sulaikytas vienas įtariamasis

Nežinomybės miglą pirmadienį prasklaidė Kauno apskrities VPK – Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė tikslino, kad praėjusį trečiadienį, apie 10.20 val., Kauno rajone iš vilkiko „Scania“ į automobilį „Volkswagen“ buvo įsodintas „Scania“ vairuotojas ir nuvarytas pats vilkikas. Operatyviai į įvykį sureagavę pareigūnai pradėjo asmens ir vilkiko paiešką, kuri ilgai neužtruko.

Tą pačią dieną rastas ir vilkikas, ir jo vairuotojas, kuris, pirminiais duomenimis, panaudojus jėgą, buvo įsodintas į atvažiavusį „Volkswagen“ automobilį. Praėjus vos keletai valandų po įvykio, „Scania“ transporto priemonė rasta netoliese pranešimo vietos. Kiek vėliau namuose rastas sveikas ir nesužalotas to paties vilkiko vairuotojas, gimęs 1964 m.

Kauno apskrities VPK pareigūnai dėl šio įvykio sulaikė 1969 m. gimusį vyrą, kuriam paskirta kardomoji priemonė – rašytis pasižadėjimas neišvykti. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 2d., už neteisėtą laisvės atėmimą gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA