Vasara punktuali – laukia karščio banga ir vasariškos „dovanėlės“ | Kas vyksta Kaune

Vasara punktuali – laukia karščio banga ir vasariškos „dovanėlės“

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Vasara šiais metais, rodos, pasižymi punktualumu – į Lietuvą ateina karščio banga. Tiesa, saule mėgautis gali tekti ne tiek ir daug.

Pirmadienį būtų galima pavadinti įžanginiu vasaros žodžiu – Kaune stulpeliai šoktelės vos keliais laipsniais, iki 24, o danguje skaisčiai švies saulė.  Vėjas vietomis maloniai gaivins, nes, pasak įvairių hidrometeorologinių orų programėlių, pūs 1-5 m/s stiprumu.

Dar labiau šiluma pasipuoš antradienis, čia temperatūra pasireikš dar stipriau, mat Kaunas džiaugsis 28 laipsniais šilumos.  Tiesa, įdienojus gali ir vėjas būti kiek stipresnis – 3-8 m/s. Danguje prognozuojama nei vieno debesėlio. Šilumos įtampa kils ir trečiadienį, vietomis termometras gali rodyti 30 laipsnių šilumos, saulė ims dangstytis debesimis, tad jutiminė temperatūra kiek apmažės.

Visgi, visu vasarišku gražumu apsireikš ketvirtadienis, kuomet ne tik svilins 29 laipsniai aukščiau nulio, bet ir į Kauną atslinks audra. Ji prognozuojama jau nuo ryto, maždaug 9 valandos, kuomet danguje pasirodys ne tik lietaus debesys, bet ir žaibai. Gausiausias kiekis kritulių žadamas kiek po pietų, vėjas sustiprės iki 13 m/s.

Dar daugiau lietaus sulauksime penktadienį. Nors priešpiet bus 28 šilumos, audra aplinką atvėsins iki 23 laipsnių. Pūs 10 m/s vėjas, dangų raižys žaibai, o kritulių sulauksime iki pat vėlaus vakaro.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA