Visi laivų maršrutai iš Kauno: išsirinkite ir plaukite | Kas vyksta Kaune

Visi laivų maršrutai iš Kauno: išsirinkite ir plaukite

„Kas vyksta Kaune“ montažas

Prasidėjus šiltajam sezonui Kaune atgimė kelionės laivais – šiuo metu iš Kauno laivai kursuoja į Birštoną, Vilkiją, Zapyškį bei Kačergine. Ateinančią savaitę žadama atnaujinti ir maršrutą iš Kauno į Nidą. Romantiškos kelionės laivais ne tik leis pasigėrėti kerinčiais gamtos vaizdais, bet ir sutaupyti laiko bei pinigų.

Iš Kauno – į Birštoną

Maršrutas Kaunas – Birštonas startavo prieš šešerius metus, o pirmasis laivas šį sezoną šia kryptimi leidosi gegužės mėnesį. Šis maršrutas pasižymi dideliu populiarumu tarp gyventojų ir jį jau išbandė daugiau kaip 15 tūkst. keleivių.

Kelionė laivu iš Kauno į Birštoną trunka keturias valandas, tačiau ji tikrai neprailgsta – plaukiant Kauno mariomis iki karališkojo kurorto atsiveria nuostabūs gamtos vaizdai, o atplaukus į Birštoną gidas keleiviams veda valandos trukmės ekskursiją mieste. Vėliau skiriamas laikas patiems atrasti kurortą. Keturių valandų ekskursijos kaina nesiekia nė 20 eurų, o vaikams, senjorams ir neįgaliems ji dar mažesnė.

„Birštono kruizas“ – viena populiariausių pramoginių kelionių laivu / „Nemuno turo“ nuotr.

Iš Kauno – į Nidą

Planuojama, kad šiemet vėl atgis plaukimas „Raketa“ iš Kauno į Nidą ir atgal – nuo birželio 6  d. šis legendinis laivas Nemuną pirmyn atgal skros du kartus per savaitę – ketvirtadieniais ir penktadieniais, o nuplaukęs šeštadienį, atgal į Kauną grįš sekmadienį.

Šis maršrutas palengvins keliones iš Kauno į Nidą vasaros metu ir padės išvengti automagistralėje planuojamų spūsčių. Taip pat truks trumpiau, nei kelionė automobiliu – 4 val., ir plauks 60 kilometrų per valandą greičiu.

Birželio mėnesį iki Joninių bilietas suaugusiam kainuos 29 eurus, likusią vasaros dalį bus siekiama, kad bilietas būtų ne brangesnis, nei 49 eurai.

Laivas „Raketa“ / R. Tenio nuotr.

Iš Kauno – į Vilkiją, Zapyškį ir Kačerginę

Birželio 1 dieną startavęs maršrutas Kaunas–Vilkija–Kaunas, kursuos kiekvieną savaitgalį – keleiviniai reisai vykdomi šeštadieniais ir sekmadieniais.

Iš Kauno laivas išplaukia ryte – 10.30 val. ir Vilkiją pasiekia po 2,5 valandos. Pakeliui stojama Kačerginėje ir Zapyškyje, o ateityje planuojamas sustojimas ir Paštuvoje.

Bilietų kainos nedidelės – vaikams iki 7 metų kelionė nekainuoja, vaikums nuo 7 iki 16 metų bilietas Kaunas–Vilkija–Kaunas atsieina 4 Eur, suaugusiems – 8 Eur, o neįgaliesiems – 4 Eur. Iš viso sezono metu planuojama įvykdyti 32 reisus.

Maršrtu Kaunas–Vilkija–Kaunas plaukia laivas „Vilkija“ / VVKD nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA