Kaune nuaidėjo tūkstančius žmonių pritraukusi tradicinė Dainų šventė | Kas vyksta Kaune

Kaune nuaidėjo tūkstančius žmonių pritraukusi tradicinė Dainų šventė

Asociatyvi / A. Aleksandravičiaus nuotr.

Šeštadienį Kauno Dainų slėnyje vyko užburiantis tradicinis renginys – dainų ir šokių šventė „Lietuva brangi“. Čia pasirodymus surengė net 94 kolektyvai ir žinomi Lietuvos solistai.

Šiemet dainų šventėje skambėjo net 31 kūrinys. Tarp jų ir žymiausi J. Naujalio kūriniai, populiariausi lietuvių liaudies šokiai bei dainos. Šventėje bendrą kūrinį su choristais atliko ir Linas Adomaitis, rašoma „Kaunas auga“ interneto puslapyje.

„Net sudėtingiausiuose istorijos vingiuose daina buvo ta, kuri vienijo tautą. Dainų šventė – tai pasididžiavimas savo tauta, istorija ir kultūra. Ir kol mes visi kartu už rankų susiėmę dainuosim „Lietuva brangi“, tol bus gyva ir Naujalio, ir lietuvybės dvasia“, – sako Kauno dainų ir šokių šventės „Lietuva brangi“ meno vadovė, žymi chorvedė Danguolė Beinarytė.

Viso tradicinėje Kauno dainų ir šokių šventėje „Lietuva brangi“ pasirodė 94 kolektyvai iš visos Lietuvos, o tai yra 3 tūkst. atlikėjų: suaugusiųjų, studentų, moterų, vyrų, merginų, berniukų, jaunuolių bei moksleivių chorai, vaikų, jaunimo ir vyresniųjų tautinių šokių kolektyvai ir ansambliai.

Šventėje „Lietuva brangi“ taip pat dainavo žymūs solistai: Linas Adomaitis ir Otilija Žikas.

Visiems pasirodymams akomponavo Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“.

Šventė šiais metais pavadinta pagal vieną žymiausių lietuvių profesionalios muzikos patriarcho Juozo Naujalio kūrinių ir šiemet yra skirta jo 150-osioms gimimo metinėms paminėti. J. Naujalis buvo pirmosios visos Lietuvos dainų šventės vadovas, prieš 95 metus pradėjęs šventės tradiciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA