Lietuvoje kuriasi nauja liberalių idėjų partija | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje kuriasi nauja liberalių idėjų partija

BNS 2019/06/01 14:05
Delfi nuotr.

Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius su bendražygiais šeštadienį įsteigė naują liberalios krypties Laisvės partiją.

Partija savo įstatuose žada skleisti liberalizmo politines idėjas, deklaruoja pagarbos įvairovei ir ekonominei iniciatyvai principus bei vakarietišką geopolitinę kryptį.

Partijos pirmininke pretenduojanti tapti trisdešimtmetė A. Armonaitė suvažiavime kalbėjo, kad XXI amžius gali tapti Lietuvai naujų galimybių amžiumi.

„Kai kurie politikai mato Lietuvą pilką, išsigandusią, uždarą, ginčuose paskendusią valstybę. Kartais jie priverčia tuo patikėti ir kitus“, – kalbėjo politikė.

„Lietuva yra visai kitokia. Lietuvos žmonės yra išsilavinę, nuoširdžiai dirbantys, kuriantys, atviri, matę pasaulio ir dalis tos pasikeitusios Lietuvos yra čia. XXI amžius gali būti mūsų Lietuvai naujų galimybių amžiumi“, – teigė A. Armonaitė.

R. Šimašius pabrėžė švietimo ir kūrybiškumo svarbą bei ragino valstybėje mažinti biurokratinius apribojimus.

Naujoji partija tikisi dalyvauti kitų metų Seimo rinkimuose. A. Armonaitės teigimu, iki tol partijos veikla bus finansuojama tik narių įnašais.

Į Laisvės partijos steigiamąjį suvažiavimą Vilniuje šeštadienio vidurdienį susirinko daugiau kaip aštuoni šimtai žmonių. Iniciatoriai sako, kad oficialiai partijos steigėjų turėtų būti maždaug pustrečio tūkstančio.

Partijos steigimą dar turės patvirtinti Teisingumo ministerija.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 24 politinės partijos.

R. Šimašius ir A. Armonaitė Liberalų sąjūdį paliko pernai, kai partijos vadovybė nepritarė sostinės mero sprendimui perrinkimo siekti ne su partija, o su rinkimų komitetu.

Liberalų sąjūdis didelį smūgį patyrė prieš trejus metus, kai įtarimai kyšininkavimu pateikti tuometiniam partijos vadovui Eligijui Masiuliui. Šiuo metu teisme nagrinėjamoje byloje kaltinimai pateikti ir pačiai partijai. Teisiamieji savo kaltės nepripažįsta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA