R. Karbauskis įvardijo, kokiu atveju S. Skvernelis liks poste | Kas vyksta Kaune

R. Karbauskis įvardijo, kokiu atveju S. Skvernelis liks poste

BNS 2019/05/31 08:41
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog Saulius Skvernelis liks premjeru, jei išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda palaikys naujos valdančiosios koalicijos memorandumą. Tai paaiškės po šiandienio R. Karbauskio susitikimo su G. Nausėda.

„Šiandien bus premjero susitikimas su išrinktuoju prezidentu ir po šito susitikimo jeigu išrinktasis prezidentas priims tą memorandumą ir palaikys jį, Saulius Skvernelis liks premjeru“, – LRT radijui penktadienio rytą sakė R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Socialdemokratų darbo bei „Tvarkos ir teisingumo“ lyderiai ketvirtadienį pasirašė memorandumą dėl valdančiosios koalicijos.

Jame nurodyta, kad premjeru lieka S. Skvernelis, o Seimo pirmininko postas tenka Socialdemokratų darbo partijai. „Reikia prisiimti atsakomybę, ją toliau nešti. Geresnio varianto negu Saulius Skvernelis mes neturime“, – sakė R. Karbauskis.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis su išrinktuoju prezidentu G. Nausėda susitinka penktadienį, 14.30 val. Susitikime bus aptarta politinė situacija ir premjero galimybės toliau vadovauti Vyriausybei.

Komentuodamas šiuo metu Seimo pirmininko pareigas einančio Viktoro Pranckiečio poziciją nesitraukti, R. Karbauskis sakė, jog V. Pranckietis nesupranta pasikeitusios politinės situacijos.

„Gausis toks įdomus variantas, jeigu bus bandoma išlikti poste, bus balsuojama dėl pasitikėjimo. Žmogus gali prarasti ne tik tą postą, bet ir gali būti pašalintas iš partijos ir taip toliau“, – sakė „valstiečių“ partijos lyderis.

V. Pranckietis yra šios partijos narys. „Būtų mūsų daugėję arba išlikę tiek, kiek buvo kadencijos pradžioje, šiandien klausimo nebūtų. Jokių pretenzijų Seimo pirmininkui niekas neturi. Tiesiog pasikeitė aplinkybės, šiai dienai šis postas atitenka Socialdemokratų darbo partijai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

G. Nausėda pareigas pradės eiti po inauguracijos liepos 12-ąją. Pagal Konstituciją, išrinkus prezidentą Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus naujajam šalies vadovui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA