Netoli Kauno atidarytas naujas riedlenčių parkas (foto) | Kas vyksta Kaune

Netoli Kauno atidarytas naujas riedlenčių parkas (foto)

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Jonavos rajone esančiuose Išoruose šventė – čia atidarytas naujas ir modernus „Nutrilite“ riedlenčių parkas. Atidaryme sudalyvavo ir tokie svečiai kaip sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga bei žymus lenktynininkas Benediktas Vanagas, kurie pabrėžė aktyvaus laisvalaikio infrastruktūros svarbą mažuose miesteliuose.

Šią kompanijos „Amway“ dovaną – riedlenčių parką – iškovojo Užusalių seniūnijos, kuriai priklauso Išorai, bendruomenė. Ji praėjusių metų rugpjūtį Vilniuje vykusioje dviračių šventėje „Velomaratonas“ subūrė didžiausią komandą. Išorai tapo viena mažiausių gyvenviečių, turinčių tokį parką, rašoma pranešime spaudai.

Naujasis riedlenčių parkas, skirtas važinėti BMX dviračiais, riedučiais ir riedlentėmis, papildys Išorų kaimo aktyvaus laisvalaikio infrastruktūrą ir suteiks naujų laisvalaikio galimybių ne tik kaimo, bet ir visos seniūnijos vaikams bei jaunimui. Be B. Vanago ir A. Verygos, riedlenčių parko atidaryme dalyvavo ir tokie garbūs svečiai kaip žymus lengvaatletis ir pasaulio čempionas Andrius Gudžius, Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius. Renginyje sveikatos apsaugos ministras pabrėžė kad šis projektas prisidės prie fizinio aktyvumo skatinimo, nes riedlenčių parkas turėtų sudominti mėgstančius aktyvesnį laisvalaikį.

„Džiugu, kad praėjusiais metais nedidelė Užusalių bendruomenė subūrė didžiausią komandą „Velomaratone“ ir iškovodama šį apdovanojimą prisijungė prie kitų mažų vietovių, kuriose jau įrengtos tokios erdvės laisvalaikiui. Tai puiki organizatorių iniciatyva. Ypač svarbu tai, kad ji sustiprino bendruomeniškumą, nes žmonės patys įrengė aikštelę riedlenčių parkui. Tad linkiu, kad ši tradicija ir toliau gyvuotų, o artimiausiu metu tokios erdvės atsirastų ir kitose mažose vietovėse“, – sako ministras A. Veryga.

Riedlenčių parko atidaryme „Velomaratono“ sumanytojas ir lenktynininkas Benediktas Vanagas teigė, kad džiaugiasi, jog sveikos gyvensenos iniciatyvos turi ir išliekamąją vertę.

„Velomaratono” tikslas – keisti visuomenę ir jos sampratą apie sveiką gyvenseną. Indėlis į bendruomenę riedlenčių parko pavidalu – tai viena geriausių investicijų į ateities Lietuvos piliečio sveikatingumo bei sportiškumo požiūrį. Tuo pačiu galimybė apdovanoti iniciatyvą visuomenėje būti bendruomeniškais ir siekti užsibrėžto tikslo“, – mintimis dalinosi „Velomaratono” įkūrėjas ir sumanytojas Benediktas Vanagas.

Išoruose atidarytas riedlenčių parkas yra tinkamas visiems šio sporto entuziastams: tiek dar tik pradedantiems važinėti, tiek jau mokantiems važiuoti. Jį įsiteigė amerikiečių kompanija „Amway“, skyrusi 5 000 JAV dolerių paramą riedlenčių parko statyboms.

„Džiugu, kad Išorų ir aplinkinių gyvenviečių vaikai nuo šiol galės aktyviai leisti laisvalaikį, važinėdami naujuoju parku. Džiugina ir tai, kad tokia maža bendruomenė pademonstravo didžiulį norą bei užsispyrimą, „Velomaratone“ aplenkdama savo artimiausius konkurentus kone dvigubai. Išoruose pastatytas jau ketvirtasis „Nutrilite“ riedlenčių parkas Lietuvoje, tokį turi Tauragė, Raudondvaris ir Kėdainiai. Tikimės, kad šia iniciatyva paskatinsime ir kitus miestelius skirti daugiau dėmesio vaikų ir jaunimo aktyviam laisvalaikiui“, – sako Anna Pietrzak, prizą įsteigusios kompanijos „Amway“ direktorė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Šventės metu susirinkusių svečių laukė parodomoji sportininkų programa: jaunuoliai išmėgino parką riedlentėmis ir paspirtukais. Atidarymą užbaigė šokių studijos „Basse“ pasirodymas.

Riedučių ir riedlenčių sportas auga

Atidaryme dalyvavęs Lietuvos riedlenčių federacijos prezidentas Justinas Ivoška viliasi, kad tokių rampų ateityje atsiras vis daugiau.

„Išorų bendruomenei ši dovana suteiks galimybę susipažinti su nauja Olimpine sporto šaka – važinėjimu riedlentėmis. Galbūt dėl šios rampos atsiradimo Išoruose turėsime naujų Olimpinių vilčių. Riedlenčių sporto kultūra Lietuvoje auga, atsiranda vis daugiau važinėjančio jaunimo, kuris yra tikrai perspektyvus. Suaugę taip pat nebijo susipažinti su šiuo sportu. Tačiau infrastruktūra yra esminis dalykas, kuris lemia riedlenčių kultūros augimą ir atletų tobulėjimą. Kiekviena vieta važinėti su riedlente veda prie pažinties su šiuo sportu. Kuo daugiau tokių vietų bus Lietuvoje, tuo daugiau žmonių – potencialių ateities sportininkų – atsiras mūsų šalyje“, – teigia J. Ivoška.

Laimėjo didžiausia bendruomenė

Pernai „Velomaratono“ internetinės registracijos metu dėl didžiojo prizo varžėsi daugiau kaip 1000 „Nutrilite“ iššūkio dalyvių. Daugiausia – iš keturių miestų ir kaimelių: Užusalių, Šilutės, Dembavos ir Lentvario. Didieji miestai šioje iniciatyvoje dalyvauti negalėjo, ji buvo skirta miesteliams, turintiems ne daugiau kaip penkiasdešimt tūkstančių gyventojų, nes būtent juose aktyvaus laisvalaikio infrastruktūra jaunimui yra menkiau išplėtota.

Suskaičiavus rezultatus, renginio dieną prie starto linijos stojo beveik 200 Užusalių bendruomenės narių, kurie daugiau nei dvigubai aplenkė artimiausius varžovus – Šilutę. Todėl riedlenčių parką nuspręsta statyti Užusalių seniūnijoje esančiame Išorų kaime. Prie to ženkliai prisidėjo ir „Amway“ verslo vystytojai, kurie ne tik subūrė bendruomenę, bet ir padėjo atlikti kitus riedlenčių parko įrengimo darbus.

„Iki šiol dalyvavome kiekviename „Velomaratone“, tačiau pernai metais pagaliau nusprendėme atkakliai siekti pergalės. Kai riedlenčių parką laimėjo Kėdainiai, pagalvojome ir apie Užusalių seniūnijos vaikus, todėl atsirado idėja varžytis dėl pergalės, kuria pasidalinome su seniūnaičiais. Visi palaikė šią iniciatyvą ir noriai prie jos prisidėjo. Dėl to labai džiaugiamės, nes šis riedlenčių parkas – tai vieta, kur vaikai gali aktyviai praleisti laiką: važinėti riedučiais, paspirtukais, riedlentėmis. Mes pastebime, kad tai yra populiarėjantis ir vaikų mėgstamas sportas“, – komentavo Užusalių iniciatyvos laimėti riedlenčių parką viena pradininkių Ala Kontromavičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA