Per tradicinę Dainų šventę Kaune bus ribojamas eismas | Kas vyksta Kaune

Per tradicinę Dainų šventę Kaune bus ribojamas eismas

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Šį šeštadienį miestiečius sukvies tradicinė Kauno dainų ir šokių šventė „Lietuva brangi“. Kaip skelbia Kauno miesto savivaldybė, siekiant užtikrinti šventės dalyvių ir lankytojų saugumą, aplinkinėse gatvėse bus ribojamas eismas. Po šventės kauniečiai į namus kviečiami vykti viešuoju transportu.

Eismo ribojimai

Kauno policija praneša, kad dėl vairuotojų ir šventės dalyvių saugumo maksimalus greitis Tunelio gatvėje bus apribotas iki 40 km/val. Taip pat bus ribojamas ir transporto priemonių sustojimas – apie tai vairuotojus įspės papildomi kelio ženklai. Įvažiavimas į stovėjimo aikštelę prie Dainų slėnio – draudžiamas.

Ribojimai Tunelio gatvėje / Kaunas.lt nuotr.

Siekiant užtikrinti viešąją tvarką, eismo dalyvių ir šventės lankytojų saugumą, pareigūnai intensyviai patruliuos aplinkinėse teritorijose. Policija ir renginio organizatoriai rekomenduoja automobilius palikti toliau nuo šventės teritorijos: prie Kauno zoologijos sodo, Ąžuolyno ar stoties rajone.

„Eismo pokyčiai laukia ir Žaliakalnyje. Atvykus Perkūno alėja sankirtoje su Vaižganto gatve bus leidžiama važiuoti tik į kairę. Eismas vyks ratu, maršrutu Perkūno al.–Vaižganto g.–Ąžuolyno g.“ – teigė šventės organizatoriai.

Ribojimai Žaliakalnyje / Kaunas.lt nuotr.

„Lankytojams su negalia į šventę rekomenduojame atvykti apatine slėnio dalimi, Tunelio gatve. Neįgaliesiems bus rezervuotos patogios vietos Dainų slėnio amfiteatro apačioje, bus pasirūpinta neįgaliesiems pritaikytais tualetais“, – pabrėžė organizatoriai.

Viešojo transporto pokyčiai

Po šventės, apie 22 val., dalyviai ir žiūrovai galės išvykti 1-ojo, 5-ojo, 7-ojo, 13-ojo, 14-ojo, 15-ojo, 16-ojo maršrutų troleibusais ir 3-iojo, 6-ojo A, 18-ojo, 34-ojo, 38-ojo, 39-ojo, 47-ojo maršrutų autobusais. Autobusai ir troleibusai išvyks iš stotelių „Dainų slėnis“.

1-ojo, 13-ojo, 14-ojo maršrutų troleibusai važiuos iki stotelės „Islandijos pl.“, 15-ojo, 16-ojo maršrutų troleibusai – iki „Partizanų g.“, 5-ojo maršruto troleibusas – iki „Petrašiūnai“, 7-ojo maršruto troleibusai važiuos iki stotelės „Kaniūkai“.

3-iojo maršruto autobusai važiuos Tunelio g. iki Geležinkelio stoties, toliau esamu maršrutu iki Onkologijos ligoninės, 6-ojo A maršruto autobusai važiuos iki stotelės „Garliava“, 18-ojo, 34-ojo, 38-ojo maršrutų autobusai važiuos Tunelio g. iki Geležinkelio stoties ir toliau esamais maršrutais.

39-ojo maršruto autobusai važiuos Tunelio g. iki Geležinkelio stoties, toliau esamu maršrutu iki stotelės „Medekšinės g.“, 47-ojo maršruto autobusas važiuos Tunelio g., M. K. Čiurlionio g. ir toliau esamu maršrutu iki stotelės „Onkologijos ligoninė“.

Autobusuose ir troleibusuose bus pateikta informacija apie važiavimo kryptis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA